Olot Cultura està preparant la programació per al primer semestre del 2023 (de gener a juny), que es farà pública el proper 13 de desembre. Avancem algunes de les principals propostes que visitaran la ciutat.

El Teatre Principal d’Olot acollirà tres grans èxits de la cartellera barcelonina de la passada temporada: La trena, amb Cristina Genebat, Clara Segura, Marta Marco i Carlota Olcina, a partir de la novel·la de Laetitia Colombani; L’oreneta, un espectacle sobre els llocs colpejats pel terrorisme a través de la relació entre un noi i la seva professora de cant, amb Emma Vilarasau i Dafnis Balduz, i Immunitat, una crítica a la gestió feta durant la COVID-19.

En l’àmbit musical podrem veure els concerts de Mazoni, que celebra els vint anys de carrera musical; Chicuelo, ritmes flamencs combinats amb jazz dins el cicle Jazz Olot, i Marala, un grup que ha rebut molts premis i que de ben segur aquest 2023 destacarà.

L’oreneta, amb Emma Vilarasau i Dafnis Balduz
La senyora Amèlia, una professora de cant, rep a casa seva un home jove que vol millorar la seva tècnica vocal per cantar al memorial de la seva mare, morta recentment. Ben aviat descobrim que la cançó triada, “L’oreneta”, té un significat especial per als dos personatges, els quals aniran desgranant detalls del seu passat, marcat per un atemptat terrorista de signe islamista que va patir la ciutat l’any anterior.

La trena, de La Perla29
La història de tres dones que, tot i haver nascut en continents molt dispars, comparteixen unes idees i uns sentiments que les uneixen en un poderós anhel de llibertat. Són les vides de la Smita, que lluita pel futur de la seva filla en una Índia separada per castes; la Giulia, que afronta la fallida del seu taller familiar a Itàlia; i la Sarah, que veu amenaçada la seva exitosa carrera d’advocada al Quebec per un càncer de mama. Lluiten contra allò que s’espera d’elles, afronten les adversitats amb tenacitat i es determinen a aconseguir el que és essencial. Basada en el llibre homònim de Laetitia Colombani.

Immunitat – Focus
Sis persones han estat reunides en una sala, els han assignat una xifra i els han donat una capseta amb dos polsadors: un de verd i un de vermell. La intel·ligència artificial els preguntarà com volen actuar en diferents casos i ells hauran a favor o en contra. Hi ha un problema: totes les decisions s’han de prendre per unanimitat, tots han de votar el mateix.
Una anàlisi i una crítica a la gestió política feta durant la pandèmia. Sis actors a l’escenari que representen sis perfils diferents afectats per la crisi de la COVID-19.

Mazoni i Maria Jaume
Mazoni commemora els seus vint anys sobre els escenaris, i per això fa una gira de grans èxits de tota la seva carrera. Podrem escoltar un grapat de cançons que formen part de la cultura popular de la música en català. Actuarà com a talonera Maria Jaume, una cantautora indie contemporània de l’escena mallorquina actual.

Chicuelo – Caminos (Jazz Olot)
Sense cant, cajón o palmes, el repertori de Caminos està fet d’històries amb ritmes flamencs. Des d’un cançó de bressol fins a un homenatge a Django Reinhart, les alegries es transformen amb el violoncel de Meléndez i les buleries, amb la bateria de Gómez. El toc pur de Chicuelo, la delicada bateria de David Gómez i el virtuosisme del violoncel de Martín Meléndez envolten el ball de Karen Lugo, que, al mateix temps, llança noves formes dansant sobre el més mínim murmuri.

Marala- Jota de morir
Mara presenta el seu nou àlbum, Jota de morir, des d’on canten a la mort per desmitificar-la i integrar-la a la vida. Cants de batre, balls de vetlla valencians i cançons de mort illenques en un espectacle actual, contundent, necessari i esperançador. Combinació de sons sintètics i instruments tradicionals al servei de tres veus femenines.