L’alcalde d’Olot, Pep Berga, li ha col·locat la joia en forma d’ala en reconeixement a la seva trajectòria com a actriu i, sobretot, a la tasca que ha fet els últims anys a l’Orfeó Popular Olotí.

El Teatre Principal s’ha omplert de persones vinculades al món del teatre i la cultura que han volgut acompanyar Marta Puig.

Emotiu acte d’entrega del Premi Ales a la Cultura 2022 a Marta Puig. Amb la platea del Teatre Principal plena, Olot ha homenatjat els 43 anys de trajectòria professional de l’actriu olotina.

L’alcale d’Olot, Pep Berga, ha obert l’acte recordant que les Ales a la Cultura són, sobretot, un agraïment a la tasca feta en favor de la cultura a la ciutat d’Olot i, en aquest sentit, ha destacat la feina que els últims anys està fent la Marta Puig a l’Orféo Popular Olotí: “La Marta Puig ens ha donat les seves interpretacions i ara ens dona el seu temps i el seu coneixement. Allò que més bé defineix una ciutat són les seves actituts i els valors de les persones que en formen part. I avui reconeixem una ciutadana activa i generosa”.

Joan Manuel Robles, president de l’Orfeó, ha destacat l’esforç, la generositat, la humilitat i l’altruisme de la Marta, a més de remarcar el seu gran talent interpretatiu i el magnetisme que transmet als escenaris.

Marta Puig ha tingut paraules d’agraïment per l’alcalde, pel seu company Jaime Blanch i per a totes les persones que han fet i fan teatre a l’Orfeó i ha acabat destacant el paper imprescindible del teatre: “el teatre és cultura i la cultura és una eina de primera necessitat”.

Els actors de l’Orfeó han pujat a l’escenari per llegir fragments d’algunes de les obres emblemàtiques, a les quals ha participat Marta Puig com a actriu o com a directora a l’entitat, i li han entregat un ram de flors. L’acte ha finalitzat amb la projecció d’un vídeo amb imatges de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa i del fons de l’Orfeó.

Marta Puig va actuar per primera vegada a l’escenari a l’Orféo Popular Olotí, quan era ben petita. Després d’una llarga trajectòria professional de 43 anys plena d’èxits, va tornar a Olot i es va tornar a vincular fortament a l’entitat on ha interpretat i dirigit multitut d’obres, compartint i transmetent els seus coneixements i la seva expertes.