Arriba al Museu dels Sants una experiència immersiva que permetrà a l’usuari viure de primera mà la fabricació artesanal d’imatgeria religiosa.

L’activitat utilitza unes ulleres de realitat virtual i busca fer del visitant el protagonista tot posant en valor la tècnica i la tradició dels tallers d’Olot.

El Museu dels Sants acollirà “L’Aprenent”, un joc de realitat virtual realitzat amb les ulleres MetaQuest2 que permetrà al visitant convertir-se en aprenent d’artesà i fabricant de sants per un dia. Es tracta d’una experiència immersiva que trasllada l’usuari al món de la imatgeria i el converteix en aprenent per un dia. Combinant vídeo 360º i realitat virtual interactiva, el participant podrà emmotllar, desemmotllar, retocar i pintar una imatge de l’Art Cristià tal i com es faria al taller real. L’usuari podrà experimentar tot el procés de creació d’una imatge seguint la tècnica i la tradició dels tallers d’Olot.

Aquest projecte, impulsat per l’empresa Vayreda, Bassols i Casabó i realitzat per Iternatura Comunicació, compta amb el suport de l’Ajuntament d’Olot a través de la seu del Museu dels Sants i ha estat subvencionat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, dins la categoria de projectes culturals que fan servir tecnologia immersiva.

L’experiència de L’Aprenent juga constantment amb l’ambigüitat entre allò real i allò virtual, en presentar a l’usuari un repte que resoldrà amb les ulleres posades, però sent guiat per una veu en off pels racons del taller. Els treballadors del taller acompanyaran a l’usuari a través de vídeos 360º i alhora sent físicament a l’espai dels tallers. D’aquesta manera, allò físic i allò virtual es retroalimenta per aconseguir una experiència més completa i immersiva.

Es tracta d’una activitat recomanada a partir de 13 anys, preparada en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès), que es podrà fer dins dels horaris d’obertura del Museu amb reserva prèvia al web laprenent.olot.cat.

L’activitat s’inclou amb el preu de l’entrada al Museu: 3 euros per al públic en general; gratuïta per a estudiants, usuaris del Carnet Jove, aturats, persones amb diversitat funcional degudament acreditades i parelles lingüístiques; i amb descompte del 50% per a jubilats. Per als menors de 16 anys, l’entrada també serà gratuïta, però caldrà que els acompanyi un adult. En els dies que l’entrada al Museu és gratuïta, l’activitat costarà 2 euros.

L’activitat s’inaugurarà el proper divendres 16 de juny a les 19 h al Museu dels Sants.