A partir del dilluns 30 d’agost, al web entrades.olot.cat es posaran a la venda les entrades dels actes de la faràndula olotina i de les activitats familiars. L’endemà, el dimarts dia 31, es podran agafar les de la resta d’activitats.

Marcel i Júlia, El Pony Pisador, Suu, Marc Parrot, Xiula i El Pot Petit són algunes de les formacions que actuaran a Olot del 4 al 8 de setembre.

El ball de la faràndula a la plaça Major obrirà aquest any les Festes del Tura 2021. Tot i que a causa de les mesures COVID no podrà sortir la tradicional cercavila, els Gegants, Cabeçuts i Cavallets sortiran a ballar el proper 4 de setembre a les 17.30 h i a les 19 h. Seran els primers actes de les Festes del Tura que continuaran amb el 14è torneig de rugbi, el IV triangular de futbol amateur i una de les novetats d’aquest any: el repic de campanes de festa major, a les 19.45h des de l’església de Sant Esteve. El dissabte al vespre, la Unió Esportiva Olot pronunciarà el pregó del primer dels cinc dies de la Festa Major.

Enguany, la plaça Major, la plaça de Braus i el Parc Nou seran els tres escenaris que acolliran la cinquantena d’activitats, espectacles i concerts que s’han programat per aquestes festes. L’excantant i compositor de Txarango, Marcel Lázara, acompanyat amb Júlia Arrey i Magical Mystery Grup seran dels primers en pujar als escenaris la primera nit de Festes. Ambauka, The Sey Sisters, Els Cremats, el Pony Pisador, Dani Nel·lo i Jazzwoman s’encarregan de la música de diumenge.

Dilluns 6 de setembre serà el torn de Xiula, Marc Parrot, The Rusties Blues Band, A Contrablues, el Diluvi i Momi Maiga. La programació musical de Festes es completa amb la Principal de la Bisbal que farà un repàs per algunes de les músiques més representatives d’arreu del món a través d’un concert d’orquestra, així com la cantautora olotina Agnès Algueró que presentarà el seu primer disc Bosc Endins. També actuaran Jessica Mellado, Paula Grande i Anna Ferrer amb Vega i una de les artistes catalanes més seguides i escoltades: Suu.

Les Festes del Tura acabaran amb un concert de El Pot Petit – i l’espectacle pirotècnic. Els focs s’iniciaran després del Ball Pla i l’Adéu Vila d’Olot al Firal i abans del ball de les espelmes que tindrà dues sessions: a les 21.30 i a les 23h a la plaça Major.

Per donar cabuda al màxim número d’assistents, les Festes del Tura inclouen un total de 8 balls de la faràndula olotina. A la plaça Major es podran veure ballar els Gegants, Cavallets i Cabeçuts dissabte 4 de setembre a 17.30h i 19h, diumenge 5 a les 10.30h i 12h, dimecres 8 a les 10.30h i 12h i 21.30h i 23h.

Entrades a la venda a partir del 30 i el 31 d’agost

D’acord amb les mesures dictades pel PROCICAT, els espais amb activitats han de tenir l’accés restringit i l’aforament limitat, a més caldrà que tothom segueixi l’acte assegut, és imprescindible l’ús de mascareta i no hi haurà servei de bar a l’interior dels recintes.

Per tant, aquest any només es podrà accedir als actes programats si es disposa d’entrada, que serà gratuïta. A partir del 30 d’agost, al web entrades.olot.cat es posaran a la venda les entrades dels actes de la faràndula olotina: Ball dels Gegants, Seguici, Presentació del Gegant Tim i Ball de les Espelmes. També es podran agafar les entrades dels espectacles familiars: Ambauka, Xiula, Lali BeGood i el Pot Petit. L’endemà, el dia 31 d’agost, es podran agafar les entrades per a la resta d’activitats. A més, el 30, 31 d’agost i l’1 de setembre es disposarà d’un punt de venda físic d’entrades a la taquilla de la sala El Torín els dies 30 i 31 d’agost i 1 de setembre en horari de 10 a 13 h i de 17 a 19 h.

Les entrades reservades que no s’hagin utilitzat a l’inici de cada acte quedaran automàticament alliberades i es tornaran a posar a disposició dels usuaris. En cas que hi hagi entrades sobrants, es podran reservar al punt d’accés de cada recinte minuts abans de començar els actes. En algunes activitats i casos com el concurs de pesca, l’OrienTura, el 3×3 per la igualtat, el Festival de Patinatge o el Ball Pla és necessari seguir les indicacions que s’especifiquen al web; ja que són actes que disposen d’un sistema propi de gestió.

En total s’ofereixen més de 25.000 entrades per als diferents actes de les Festes del Tura que es poden consultar al programa que aquest dimecres 25 d’agost es comença a repartir als domicilis de la ciutat. En total s’han realitzat 18.500 exemplars. A part, la programació també es pot consultar digitalment a través del programa en línia així com al web i a l’aplicació mòbil de Festes del Tura.

Cartell de les Festes del Tura 2021.
Més informació