Durant l’estiu se segueix treballant en una programació cultural de qualitat però, aprofitant el bon temps, l’activitat es trasllada en espais exteriors i, majoritàriament, són activitats gratuïtes. Segueixen tenint protagonisme els cicles Circ a la plaça (que aquest any començarà el 27 de juliol i tindrà 5 sessions), Música al Parc (que cada any expandeix més la qualitat de les seves propostes amb músics i formacions de més recorregut i prestigi) i les activitats dels Museus d’Olot: les diverses exposicions i les activitats infantils. A més, s’incorpora un nou cicle que portarà espectacles familiars a les places del centre de la ciutat (plaça Pia Almoina, plaça del Carme, plaça Major i plaça Campdenmàs) els dos últims dijous de juliol i els dos primers d’agost.

Entre les novetats culturals d’aquest any hi ha un multitudinari concert de l’Hora de joglar i la banda municipal de Bellpuig per celebrar el Dia de la música i, el dia 16 de juny, es podrà veure l’òpera Manon Lescaut a la plaça Major a través del projecte Liceu a la Fresca en el marc de l’Olot Shopping Nit organitzat per l’Associació de Comerciants d’Olot. Olot també passa a ser seu del festival Música als Masos amb tres concerts de clàssica que es faran a la casa-Solà Morales, a Can Trincheria i a Ventós.

També aquest estiu, s’inauguraran i es podran visitar les reformes que de l’exposició permanent del Museu dels Sants que s’estan duent a terme en aquests moment. I, com cada dos any, tindrà lloc la Biennal Olot Fotografia. Els espectacles de Festes del Tura i les activitats culturals organitzades per les entitats de la ciutat també s’inclouen a l’agenda: l’Aplec de la Sardana, Trobada de Cors de Gospel, Ofolk d’estiu, etc.

L’Ajuntament d’Olot, entitats i empreses de la ciutat organitzen durant les mesos de juny, juliol, agost i principis de setembre, més de dues-centes activitats a la ciutat. Durant aquest mesos, a Olot, es fan una mitjana de dues activitats al dia sense tenir en compte les diferents exposicions que es poden visitar en qualsevol moment.

Perquè aquestes propostes arribin al màxim nombre de persones possibles, des de Dinàmig i l’Institut Municipal de Cultura d’Olot s’ha treballat en l’elaboració d’una intensa campanya de comunicació, la principal característica de la qual és una segmentació per tipus de públic perquè cadascú rebi aquella informació en la forma i el format més pràctic i atractiu, i amb el contingut que és del seu interès.

Per al públic interessat en les activitats culturals s’ha donat continuïtat a l’Agenda Olot Cultura (que fins ara s’editava a la tardor i de gener a juny) fent-ne una de nova que engloba els mesos d’estiu. D’aquesta manera, es cobreix el buit d’aquesta eina d’informació que hi havia durant els mesos d’estiu i que era una demanda per part dels seus usuaris. A l’agenda Olot Cultura s’hi presenten les activitats estrictament culturals.

Descarrega’t l’agenda Olot Cultura Estiu 2018 – Cua del Drac!