L’exposició “Al taller de Josep Clarà. Els guixos d’un escultor irrepetible” i les seves activitats paral·leles han atret un total de 6.203 persones. Concretament, 5.998 persones han visitat l’exposició, 479 de les quals han estat escolars, i 205 persones han participat de les xerrades, visites guiades i l’espectacle de dansa de cloenda.

Des dels Museus d’Olot valoren molt positivament com ha anat l’exposició. La seva directora, Montse Mallol, explica que estan molt satisfets amb les xifres de visitants i també pel fet que han detectat que han atret moltes persones de fora d’Olot i la Garrotxa, vinguts expressament per visitar l’exposició sobre Clarà.

Des del 2 de setembre i fins aquest passat diumenge dia 14 de gener, a la Sala Oberta i la Sala Oberta 2 s’ha repassat la figura i l’obra de l’escultor olotí Josep Clarà i Ayats, un dels artistes catalans més destacats de la primera meitat del segle XX, i una de les figures amb més projecció internacional de la seva generació.

Els visitants han fet un recorregut per la trajectòria artística de l’escultor amb peces que van des dels seus inicis a Olot fins als darrers projectes, passant per l’escultura de caràcter monumental. A més també s’ha pogut descobrir el procés de treball d’un escultor de la seva categoria entrant al taller i contemplant els guixos de les peces.

La mostra ha servit per presentar Josep Clarà més enllà dels estereotips. “Amb les diferents mirades a l’exposició, hem conegut aspectes de Clarà que la gent desconeix com la seva personalitat i la seva ideologia política”, explica Mallol. A Clarà molts cops se l’ha etiquetat de simpatitzant amb el règim franquista i la mostra ha fet palès que no estava gens còmode amb aquesta ideologia i que acceptava els seus encàrrecs escultòrics perquè era una manera d’obtenir ingressos i sobreviure.

L’exposició ha estat fruit d’un projecte liderat pel Museu de la Garrotxa en col·laboració amb el Museu Europeu d’Art Modern de Barcelona (MEAM).