La portada del Plafó està dedicada  l’exposició de Clara Nubiola que es podrà veure a Can Trincheria a partir del 10 de febrer. Nubiola és artista i il·lustradora i va recórrer Olot amb una llibreta i un bolígraf per plasmar la seva mirada particular sobre la ciutat.

El festival Elmini, que tindrà lloc de l’1 al 4 de març, és el tema del mes del Plafó, explicant els diferents concerts que conformen la programació d’aquest any. La revista també recull el canvi de seu del Festival MOT, l’obertura del termini perquè les entitats culturals sol·liciten subvencions pel 2018, l’adquisició de vuit tauletes pels usuaris de la Biblioteca Marià Vayreda i l’estada de matemàtics a la residència Faber.

L’entrevista de la contraportada està dedicada a Tània Puigvert, responsable dels clubs de lectura de la Biblioteca Marià Vayreda d’Olot.

Descarrega’t el Plafó del mes de febrer

A la portada del Cartipàs, Xavier Ruscalleda parla de l’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa, creada recentment en favor de la causa independentista. Comparteix espai amb el centenari de la mort de Manuel Roca, rector de l’Escola Pia d’Olot i principal impulsor de la construcció del seu edifici.

Antoni Mayans parla del tancament del bar Sport i recupera diverses reflexions de George Steiner sobre la importància dels cafès en la identitat europea i com de diferents són d’un país respecte a l’altra, marcant-ne la singularitat de cada terra.

Xavier Pallàs recorda els fonedors de campanes i Etienne Rouziès s’atura a la plaça del Mig. Xevi Puigvert reflexiona sobre els noms que es donen a les cases benestant, com ara torres o masó, mentre que Xevi Prat es fixa en el cartell de la Fira de Sant Lluc del 1994, que va dissenyar Xavier Bulbena. El Me’n recordo el firma Maribel Torras.

Descarrega’t el Cartipàs del mes de febrer