Ja és aquí el Plafó del mes de juny carregat d’activitats. En destaca la celebració del Corpus, el primer cap de setmana del mes, amb la Cercavila i el Ball de la Faràndula el dissabte a les 18 h i el diumenge a les 12 h. Acompanyarà el Corpus el Festival Nomad Olot, que arrencarà ja el divendres 31 de maig.

Durant tot el mes de juny, seguiran obertes les tres exposicions de l’Univers Quim Domene: “Sants”, “I l’Hospici balla” i “La càrrega. Exercici plàstic entorn a una imatge”. El dissabte 8 de juny l’artista farà una visita guiada de totes tres exposicions. Per altra banda, l’Escola Municipal d’Expressió (EME) organitza un seguit d’exposicions per mostrar els projectes que els seus alumnes han estat treballant al llarg del curs. Finalment, també es pot seguir visitant l’exposició dedicada a l’escultor olotí Ignasi Buxó.

El dilluns 10 de juny, El Torín acollirà una jornada sobre discapacitat, mediació i accessibilitat, una iniciativa organitzada en col·laboració amb els centres d’art i els museus del territori gironí. Per altra banda, el dissabte 15 de juny Olot acollirà el Memorial Gabriel Alcalde (1958 – 2009), arqueòleg, historiador i el primer director del Museu Comarcal de la Garrotxa. Per commemorar els 5 anys de la seva mort, s’organitza un seminari sota el títol “La museologia, eina d’interpretació i representació de la realitat social” a El Torín.

Del Plafó també en destaca el primer concert solidari d’Integra a Olot, un concert de música de cambra a càrrec d’Anton Serra i Joan Espina el dijous 27 de juny a Can Vayreda. Dos dies després, tindrà lloc la quarta edició de Varietats Autòctones, amb les últimes novetats de la música amb empremta garrotxina.

Finalment, El Plafó fa un avançament de les activitats culturals a l’estiu, amb propostes d’exterior, fresques i més disteses per gaudir de la ciutat d’una altra manera i per omplir les vacances amb activitats diverses. Durant juliol i agost ens acompanyaran el Circ a la Plaça i Música al Parc, així com el festival Música als Masos. A la Biblioteca, es farà una nova edició del concurs Llegir té premi i Can Trincheria repetirà la proposta del joc del Cluedo. Finalment, Olot acollirà una nova edició d’Olot Fotografia durant el mes d’agost.

El Plafó també inclou temes d’actualitat com les novetats del mes de la Biblioteca, les noves residències a Faberllull, i molt més!

Aquestes i totes les altres activitats organitzades per l’Àrea de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Olot i per les entitats de la ciutat les trobareu al Plafó.

Descarrega’t el Plafó del mes de juny

Com cada mes, el Plafó surt acompanyat d’El Cartipàs. En aquest nou número, David Santaeulària escriu sobre l’artista Quim Domene i la seva obra.

Al breviari s’hi recull la tesi doctoral Espai Núvol: una anàlisi de l’arquitectura de RCR arquitectes a través de les seves atmosferes, de Jaume Prat Ortells. També s’hi esmenta que ja es pot consultar digitalment el Cançoner d’Olot al repositori Regira.

Completen El Cartipàs els articles de Joan Antoni Padrós, Joan Barnadas, Domènec Molí, Xavier Puigvert i Gurt, Emili Bassols i Isamat, Josep M. Muñoz i Joan Tresserras.

Descarrega’t El Cartipàs del mes de juny