El recorregut del festival se centrarà en el barri de Sant Miquel.

Lluèrnia ha presentat la imatge de la propera edició, obra de Manel Quintana.

Lluèrnia, Festival del Foc i de la Llum d’Olot, torna al seu format habitual i es celebrarà del 10 al 12 de novembre de 2022, després de dues edicions afectades de ple per la pandèmia.

Un dels esperits del Festival és ajudar a redescobrir a la ciutadania d’Olot nous espais i itineraris. És per aquest motiu que Lluèrnia, després d’explorar la ribera del riu Fluvià o altres indrets de la ciutat, enguany proposa un itinerari que convertirà el barri de Sant Miquel i els seus voltants en el centre del festival.

Lluèrnia és un festival de carrer que busca noves il·luminacions, noves mirades sobre l’espai quotidià. Es continuaran explorant nous espais paisatgístics en l’espai urbà sense concentrar totes les propostes en el centre de la ciutat. Aprofitar barris poc freqüentats per les iniciatives culturals per programar alguna de les instal·lacions i activitats, ha de permetre visualitzar-los i apreciar-los com elements del nostre paisatge ciutadà.

La voluntat del Lluèrnia és la de posar en valor el barri de Sant Miquel que, a ran de l’expansió urbanística de la ciutat cap a altres sectors, ha desdibuixat el seu paper rellevant d’entrada a la ciutat venint de Girona, però ha mantingut el seu caràcter popular i acollidor.  De la mateixa manera que els anys 40 i 50 del segle passat va acollir habitatges per a les classes treballadores i pels afectats de l’aiguat de l’any quaranta, avui és el barri d’acollida de molts col·lectius immigrants.  Aquestes circumstàncies l’han conformat com un barri amb una gran activitat social amb la qual voldríem crear sinèrgies per tal d’incloure’ls en les activitats i programa del Lluèrnia. La seva arquitectura industrial, tot i que en gran part en desús, representa una important aportació al patrimoni històric de la ciutat que voldríem reivindicar.

Lluèrnia també situarà part de les seves activitats en el centre d’Olot, ja sigui tant amb accions prèvies com amb instal·lacions ubicades a l’Hospici o a la Plaça Major, punt d’inici del recorregut, un recorregut que finalitzarà a la Plaça de Sant Miquel, on tindria lloc l’espectacle final.

MÉS D’UNA TRENTENA DE PROJECTES PRESENTATS A LA CONVOCATÒRIA ARTÍSTICA

La convocatòria artística, que es va obrir el 5 d’abril i es va tancar el 22 de maig, va rebre més d’una trentena de propostes. La comissió organitzadora del festival va triar-ne quatre, una tasca força difícil gràcies a l’alt nivell de les instal·lacions artístiques presentades enguany.

Aquests projectes es sumaran a una vintena més que formaran part del circuit proposat pel festival Lluèrnia 2022.

LA IMATGE DEL 2022 DE MANEL QUINTANA

Com cada any, l’artista visual i dissenyador Manel Quintana ha formulat un nou logo, que serà la imatge gràfica del festival. Es tracta d’una icona d’una bengala en color negre sòlid sobre el fons groc corporatiu.


Lluèrnia, Festival del Foc i de la Llum d’Olot, està organitzat per l’Associació Cultural Lluèrnia, amb el suport de l’Ajuntament d’Olot i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i la col·laboració de Cultura de Diputació de Girona i del Ministerio de Educación y Formación Profesional del Gobierno de España.

Més informació: info@lluernia.cat