L’òpera abandonarà el Gran Teatre del Liceu per instal·lar-se dissabte a les 22 h a la plaça Major. Olot se suma aquest any al Liceu a la Fresca. 300 municipis de Catalunya, Espanya, França, Portugal, Itàlia i Andorra projectaran simultàniament l’òpera Manon Lescaut de Puccini. A Olot, la projecció forma part de la programació de la Shopping Nit i en cas de pluja es faria al pati de l’Hospici.

Manon Lescaut és el primer gran èxit de Giacomo Puccini. Narra l’ascens i la caiguda de la jove Manon, una cortesana adolescent amant dels plaers ràpids i fàcils, que estima a Des Grieux. Aquest jove burgès acompanya Manon fins a veure-la morir sola, perduda i abandonada al desert de Lousiana, on és condemnada acusada d’exercir la prostitució. El tenor americà Gregory Kunde i la soprano ucraïnesa Lidmyla Monastyrska encarnen els dos personatges principals de l’òpera.

Aquesta iniciativa pretén animar a gent que no ha vist mai una òpera a gaudir d’un espectacle d’aquest tipus. La projecció dura tres hores i és gratuïta i oberta a tothom.