L’Apropa Cultura treballa per facilitar que col·lectius vulnerables puguin assistir a esdeveniments culturals d’una forma normalitzada oferint entrades a un preu màxim de 3 euros.

Del 21 al 27 d’octubre se celebra la cinquena Setmana Apropa per sensibilitzar i donar a conèixer el programa que, en els seus dotze anys d’existència ha beneficiat més de 216.000 usuaris.

Des de l’any 2013, 2.020 persones amb risc d’exclusió social han tingut accés a espectacles que s’han celebrat a Olot gràcies al programa Apropa Cultura. Només en la temporada 2018-2019, 320 persones van participar del programa Apropa Cultura a Olot, agafant entrades a preu reduït en 36 esdeveniments culturals de la ciutat.

Hi ha moltes persones que, per les seves circumstàncies personals o de salut, troben dificultats per anar a veure una obra de teatre, un concert o una exposició. Des d’Olot Cultura es defensa fermament el poder transformador de la cultura i es té el convenciment que ha de ser per a tothom. Per això, per tal d’eliminar aquestes barreres culturals invisibles, la capital de la Garrotxa forma part des del 2013 del projecte Apropa Cultura.

Al llarg d’aquests anys, persones amb discapacitat intel·lectual, amb discapacitat física, de l’àmbit de la salut mental, dones, gent gran, persones amb addiccions o immigrades, entre d’altres, han pogut gaudir de la programació cultural de la ciutat pagant un preu màxim de 3 euros per l’entrada. Entitats com el Centre de dia de salut mental de la Garrotxa, el casal de joves d’Integra, Càritas Garrotxa, l’Esplai diari Garbuix, Creu Roja Olot, la Llar la Fageda, ADAG40 o Mans per l’Acció Solidària Olot s’han beneficiat del programa Apropa Cultura a Olot.

A més, en el marc del Festival Sismògraf s’ofereix la formació Educa amb l’Art per a professionals de centres i entitats socials.

A Catalunya, més d’un centenar de teatres, auditoris, festivals, espais singulars i museus d’arreu del país formen part actualment de la comunitat Apropa Cultura. Més de 54.000 usuaris d’entitats socials es van beneficiar del programa en la darrera temporada i la xifra s’enfila als més de 284.000 al llarg dels tretze anys que té el projecte.

L’Apropa Cultura porta ja 13 anys posant l’èmfasi en el poder transformador de la cultura i treballant per fer-la accessible als col·lectius en situació de vulnerabilitat. La xarxa Apropa Cultura s’ha anat estenent arreu de Catalunya i ja és present a la majoria de comarques. Aquesta temporada és remarcable l’augment de municipis amb presència Apropa, passant dels 28 de l’any passat als 41 municipis actuals

Cinquena Setmana Apropa

A partir d’avui dilluns 21 d’octubre se celebra la cinquena Setmana Apropa, amb activitats a tots els equipaments que participen al programa i una campanya de sensibilització per donar-lo a conèixer. A Olot, un col·lectiu de discapacitats intel·lectuals assistirà a l’espectacle La Tendresa, de Dagoll Dagom i T de Teatre .

Més informació