Nova programació cultural a Olot com sempre amb la idea que sigui variada i de qualitat. Avui s’ha presentat el programa juntament amb l’agenda Olot Cultura, el llibret que sempre recull totes les propostes. En aquesta ocasió la portada és obra d’Inès Vila i ens proposa “obrir les portes a la cultura”. Segons l’autora, “la cultura ens obre les portes a nous mons”. La imatge també fa referència a les ales de l’escut de la ciutat d’Olot que a la vegada, Vila, relaciona amb el concepte de llibertat, una altre concepte que associa a la cultura.

 100 ANYS DE LA CÀRREGA A OLOT

El Museu de la Garrotxa està preparant una exposició amb motiu del centenari de l’arribada a Olot del quadre La càrrega, de Ramon Casas. En referència a la temàtica del quadre, parlarem de les càrregues policials contra els ciutadans que s’han produït arreu del món des del segle XIX i fins a dia d’avui. Volem explicar que CARREGAR vol dir refermar l’autoritat de l’Estat i el control dels ciutadans, i que quan l’Estat vol, els carrers es buiden.

D’altra banda, es podrà veure una exposició d’escultures de gran format de Dolors Puigdemont que es presentaran suspeses a l’aire i amb una il·luminació que crearà un joc estètic molt interessant; se segueixen fent els Fridays al Museu, activitats desenfadades (i fins i tot una mica gamberres) els divendres a la nit; se celebrarà el Dia Internacional dels Museus amb diverses activitats gratuïtes, i es pot seguir visitant l’exposició de Berga i Boada durant uns dies.

GRANS TÍTOLS, GRANS COMPANYIES, GRANS PRODUCCIONS A LES ARTS ESCÈNIQUES

Aquesta temporada entre les propostes d’arts escèniques s’hi troben grans noms: Joel Joan, Pere Arquillué, Sergi López, Miki Esparbé, Sol Picó,  Laura Conejero, David Verdaguer, … entre molts d’altres. Podrem veure a Olot dos grans musicals: Maremar, de Dagoll Dagom i Troia, de Cor de Teatre, a més d’un seguit d’altres propostes que han tingut i tenen gran èxit arreu del nostre país: El preu, La importància de ser Frank, El chico de la última fila o Escape Room.

Les arts escèniques, però, també donen cabuda a l’àmbit de les propostes menys convencionals amb espectacles de descoberta, risc i noves formes de dramatúrgia que s’emmarquen en els LAP (L’Altra Programació) dels dijous al vespre.

 LA MÚSICA VOL INCLOURE EL PÚBLIC FAMILIAR

La programació musical fa una aposta pels concerts a les sis de la tarda. La voluntat principal d’aquesta prova és apropar l’oferta de música de tot tipus al públic familiar entenent que, sovint, els concerts són aptes per a totes les edats i que la principal barrera (a part dels gustos) són els horaris. Es podrà escoltar un peculiar concert de música clàssica i humor amb l’Orquestra de Cambra de l’Empordà; Marc Parrot, que actuarà dins una iurta al Firal; Joan Isaac, una gran figura de la música catalana; el concert de piano de la guanyadora del Maria Canals, i  Clara Peya.

Dins el ja consolidat cicle de Jazz Olot, es comptarà amb quatre concert: jazz flamenc amb Aurora, el jazz més clàssic però amb un format trencador  amb Anthus i el petit cicle Feminajazz amb dos concerts a càrrec de Beatriz Nunes i Eva Fernàndez.

També actuaran a la ciutat Anna Roig, Germà Negre i la Principal de Salarsa, que clausurarà l’exposició dedicada a Peret Blanc.

NOUS ABONAMENTS PER A MENORS DE 25 ANYS!

L’Institut de Cultura posa a disposició del públic diversos abonaments que ofereixen la possibilitat d’assistir a diversos espectacles a un preu més reduït. El paquet Jazz Olot, 30 euros (que inclou els quatre concerts del cicle); el paquet Teatre Teatre, 136 euros (que inclou espectacles de gran format de teatre, dansa i circ), i el paquet Espectacles de Creació, 72 euros (que inclou les propostes de risc i que fugen dels esquemes tradicionals).

Com a novetat, aquesta temporada es posen a disposició del públic més joves, per als menors de 25 anys, els abonaments d’arts escèniques a un preu molt reduït: el de Teatre Teatre a 96 euros i el d’Espectacles de creació a 45 euros.

ITINERARIS

Amb la idea d’ajudar als espectadors a escollir quins espectacles els poden encaixar més segons els seus gustos, amb qui aniran i la finalitat de la sortida que estan preparant, aquest semestre es proposen diversos itineraris. Es tracta de grups d’espectacles que tenen en comú alguna cosa pel que fa a la tipologia i el contingut, més enllà de si són propostes teatrals, de música o exposicions. Així, es proposen espectacles per passar una bona estona, reflexionar, basats en clàssics de qualsevol gènere, per als amants del jazz, per aquells que no volen allò convencional, per als que els agrada veure actuar artistes famosos, propostes de temàtiques locals i/o fetes per artistes locals o bé espectacles pensats expressament per fer amb els més petits.

Les entrades per als espectacles de pagament es posaran a la venda a partir de demà dimarts 18 de desembre, a les 10 h, a través d’internet (www.olotcultura.cat), al Teatre i a Can Trincheria. En els punts de venda presencial, s’embolicaran les entrades per regalar si així es desitja.