Diferents col·lectius en risc d’exclusió social, amb discapacitat intel·lectual, o amb problemes de salut mental han gaudit d’espectacles al Teatre Principal d’Olot amb la tarifa d’Apropa Cultura.

El programa Apropa Cultura a donat servei a 232 persones que al llarg del 2021 s’han beneficiat de la tarifa reduïda i els seients reservats als diferents espectacles programats al Teatre Principal d’Olot. Es tracta de 29 grups d’usuaris que formen part de col·lectius en risc d’exclusió social, amb discapacitat intel·lectual, o amb problemes de salut mental, entre d’altres.

Des de l’any 2013, Olot forma part del programa Apropa Cultura, per tal d’ajudar a reduir les desigualtats. Hi ha moltes persones que, per les seves circumstàncies personals o de salut, troben dificultats per anar a veure una obra de teatre, un concert o una exposició. Per això, es reserva un determinat nombre de localitats per a aquests col·lectius, que gaudeixen d’un preu màxim de 3 euros.

Els diferents col·lectius participants valoren molt positivament aquesta experiència i asseguren que si no fos per aquest programa, els seus usuaris quedarien exclosos de les activitats culturals. Per a ells, expliquen, és una nova manera d’expressar-se, de generar-se preguntes i sentir-se que formen part de la societat.

Arreu de Catalunya hi ha més de 125 equipaments que formen part de la xarxa Apropa Cultura. L’any passat més de 43.000 usuaris es van beneficiar d’aquest servei.