Els Pessebres a Olot tanquen amb èxit una nova edició que ha aconseguit fer arribar la tradició dels pessebres a 3000 visitants.

L’activitat ‘No la caguis’ ha multiplicat per cinc la mitjana mensual de visites al Museu dels Sants.

Els guanyadors del sorteig de ‘No la caguis’ podran escollir un dels caganers que aquests dies s’han pogut trobar al Museu.

Un any més, Olot tanca una nova edició de l’exposició de Pessebres. La mostra ha continuat sent una activitat exitosa i atractiva tant pels olotins com pels visitants de fora de la ciutat. Enguany, l’Agrupació de Pessebristes d’Olot i la Garrotxa ha commemorat el 800 aniversari del primer pessebre amb diversos muntatges i actes dedicats a Sant Francesc d’Assís. Les exposicions van inaugurar-se l’1 de desembre de 2023 i han estat repartides per diferents espais de la ciutat, tots ells amb una gran afluència de visites: l’Edifici de l’Hospici, el Claustre del Carme, el Museu dels Sants i Can Trincheria. Els pessebres més tradicionals segueixen sent exitosos, com el pessebre monumental de Can Trincheria. Alhora, les modernitzacions també han cridat l’atenció. És el cas dels dos pessebres tradicionals robotitzats de l’autor local Lluís Badosa, que amb paisatges nadalencs i figures en moviment ha aconseguit generar la curiositat de més de 3000 visitants que s’han acostat a Can Trincheria. Per altra banda, l’Escola d’Art d’Olot ha participat en aquesta exposició de pessebres amb la instal·lació al Claustre del Carme ‘Hem atrapat una estrella’, una mostra que ha rebut gairebé 2000 visites.

Juntament amb els Pessebres, s’ha tornat a apostar per la iniciativa ‘No la caguis’, una activitat que ha portat al Museu dels Sants 2300 visitants que s’han aventurat a buscar els cent caganers amagats pel Museu. Un cop més, l’activitat ha portat l’esperit més festiu i juganer de les Festes al Museu i ha tingut un gran èxit de participació, multiplicant per cinc la mitjana mensual de visites al Museu.

‘No la caguis’ es consolida com una activitat molt popular que fomenta que famílies i infants s’apropin al Museu dels Sants a través del joc. Molts dels participants han repetit l’activitat i han anat descobrint cada setmana quins nous caganers s’havien de trobar. Així mateix, l’activitat ha provocat cues abans de l’obertura del Museu i, tot i que majoritàriament el públic era local, també ha aconseguit atraure visites d’altres indrets. A més, la iniciativa ha rebut la visita de grups d’acollida d’instituts i del Centre de Formació d’Adults i molts d’ells han retornat pel seu compte per repetir l’activitat.

Els participants de ‘No la caguis’ han entrat en un sorteig de 10 figures de l’empresa caganer.com a 10 persones diferents. Els guanyadors podran escollir un dels caganers que aquests dies s’han pogut trobar al Museu.