Des del 2013 que Olot forma part d’aquest projecte que té per objectiu facilitar l’accés a les activitats culturals a persones amb risc d’exclusió social.
De totes les propostes culturals que es fan al Teatre Principal i a la sala El Torín es reserven localitats pel programa Apropa Cultura. Els Museus d’Olot també en formen part oferint entrades gratuïtes.

Apropa Cultura és un programa que treballa per facilitar que col·lectius vulnerables puguin assistir a esdeveniments culturals d’una forma normalitzada. Per fer-ho, es posen una sèrie d’entrades a un preu de només 3 euros, destinades a persones amb risc d’exclusió social.

Gràcies a aquest projecte, durant l’any 2022, a Olot, 305 persones van poder assistir a un espectacle cultural al Teatre Principal d’Olot o a la sala El Torín: persones amb discapacitat intel·lectual, amb discapacitat física, de l’àmbit de la salut mental, dones, gent gran, persones amb addiccions o immigrades que, d’altra manera, difícilment haurien participat en aquestes activitats culturals.

Les persones que s’han beneficiat de l’Apropa Cultura durant el passat 2022 han estat tant de la Garrotxa com de comarques veïnes. El servei sempre s’ofereix a través d’institucions com Càritas Garrotxa, l’Espali Garbuix, Creu Roja Olot, La Fageda o el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, entre d’altres.

L’Apropa Cultura porta anys posant l’èmfasi en el poder transformador de la cultura i treballant per fer-la accessible als col·lectius en situació de vulnerabilitat. La xarxa Apropa Cultura s’ha anat estenent arreu de Catalunya i ja és present a la majoria de comarques. Més d’un centenar de teatres, auditoris, festivals, espais singulars i museus d’arreu del país formen part actualment de la comunitat Apropa Cultura.