Concert multitudinari a càrrec de més de 500 nenes i nens de les escoles d’Olot i la Garrotxa, el proper diumenge 13 de maig a les 18 h al Pavelló d’Esports. Junts interpretaran la cantata Partícules, escrita per Sergi Belbel i composta per Lluís Vidal. Es tracta d’un concert sobre l’origen i evolució de l’univers ara fa uns tretze mil vuit-cents milions d’anys. Les cançons les han preparat amb els respectius mestres de música durant gairebé mig curs. Els mestres assisteixen a tres jornades de treball i posteriorment traslladen el repertori als alumnes que interpretaran el concert.

Aquesta serà la tretzena edició del Cantània a Olot i la Garrotxa, una activitat organitzada conjuntament per l’Institut de Cultura d’Olot, l’Institut Municipal d’Educació i Joventut i l’Auditori de Barcelona, amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Garrotxa. Cada any s’interpreta una cantata diferent, amb nou instrumentistes en directe i un gran cor de veus format pels diferents alumnes.

Aquest any participen del Cantània les escoles: Escola Llar- Lluís Maria Mestres, Petit Plançó, Escola Pia, Malagrida, Sant Roc, Pla de Dalt, Morrot, Volcà Bisaroques i Cor de Maria d’Olot. I de la Comarca: Verntallat de la Vall d’en Bas, Castanyer de Sant Joan les Fonts, la Bòbila de les Preses, Rocalba de Sant Feliu de Pallerols, Joan Maragall de Santa Pau, Lluís Castells de Riudaura i la ZER Llierca (Tortellà, St. Jaume de Llierca, Argelaguer i Montagut i Oix).

Les entrades pel concert valen 4 euros i ja s’han venut a les escoles participants. Les que encara queden disponibles es podran adquirir a la taquilla del Teatre i el mateix dia de la cantata, des d’una hora abans, a la taquilla del Pavelló d’esports per un preu de 5 euros.