El Museu de la Garrotxa ha millorat els espais expositius, la seguretat i l’accessibilitat

El Museu de la Garrotxa, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, ha portat a terme un seguit d’accions d’adquisició i instal·lació d’equipaments destinats a millorar els espais expositius, la sostenibilitat ambiental, la seguretat i l’accessibilitat del  Museu.

Des de l’any 2022 s’han substituït una part dels focus d’il·luminació existents per d’altres més sostenibles a les sales de l’exposició permanent i les sales d’exposicions temporals del Museu.

L’any 2023 s’han afegit  detectors de fum i s’han adquirit dues cadires de rodes que s’ofereixen en servei de préstec gratuït per facilitar l’accessibilitat als visitants del Museu.

Actualment s’està treballant en la creació d’uns espais de reflexió contemporània sobre temes universals a partir d’objectes del fons del Museu. Amb la intenció de fer parlar i reflexionar al visitant s’incorporaran elements o instal·lacions a tres sales de l’exposició permanent: Sala La Càrrega, Sala Berga i Boada i Sala Postguerra, on es tractaran temes ben actuals com la violència de l’estat contra el poble, la violència de gènere o la pèrdua de patrimoni i memòria.

Aquests espais, amb una presentació més propera a l’art contemporani que no pas a la museografia clàssica, seran una realitat a la primavera del 2024.