“Ciència i essències. Nasevo” es pot visitar del 9 de febrer al 22 d’abril a la Sala 15 del Museu de la Garrotxa, al primer pis de l’Hospici.

L’exposició és fruit d’una proposta feta pel consell escolar municipal.

Com es representen visualment les fragàncies? Com es classifiquen? Ens endinsem al món de les olors amb l’exposició “Ciència i essències. Nasevo”, que es pot visitar del 9 de febrer fins al 22 d’abril a la Sala 15 del Museu de la Garrotxa, al primer pis de l’Hospici. L’entrada és gratuïta.

L’exposició explica les diferents famílies olfactives i les olors, en una mostra molt experimental on els visitants hauran de fer servir el nas i olorar. Colors i olors s’uneixen a través del nas en el procés científic i creatiu de Nasevo, nom artístic d’Ernesto Ventós. Ventós és un creador d’essències sord des de la infantesa que, enlloc de mirar les obres, les olora. La inauguració serà aquest dissabte 9 de febrer, a les 18 h.

L’exposició és fruit d’una proposta feta pel Consell Escolar Municipal (CEM) i està pensada perquè la gaudeixin petits i grans.  Durant el curs 16/17, les diverses comissions del CEM van decidir centrar el debat al voltant dels recursos educatius de ciutat. A resultes d’aquest treball, les comissions de primària i de secundària, formada pels equips directius dels centres educatius d’Olot, van proposar l’organització d’una exposició interactiva i de caràcter científic. “Ciència i essències. Nasevo” és el resultat d’un treball conjunt de l’ICCO i l’IME que té la voluntat d’oferir un recurs educatiu a les escoles i instituts, però també vol traspassar la frontera de les aules i esdevenir una experiència educativa oberta a tothom.

Olorar és un sentitat oblidat que no s’ensenya a les escoles. Volem que tothom pugui olorar a través de l’art.

Gina Ventós, Filla de l'artista
Més informació