Fins al 24 de maig es poden presentar les propostes, originals i inèdites, a Can Trincheria. Cal dur-les en format digital i en paper.

Un jurat escollirà l’obra guanyadora que rebrà 800 euros de premi i es farà pública en un acte a mitjans de juliol.

Oberta la setena edició del concurs de cartells de les Festes del Tura. La Comissió de Festes convoca el concurs per escollir el pòster que serà la imatge de la programació d’aquest any. La convocatòria té caràcter biennal coincidint amb els anys imparells mentre que els parells s’encarrega l’obra a un artista local.

Tothom qui ho vulgui pot participar del concurs per al cartell de la Festa Major d’Olot. Les obres presentades han de ser originals i inèdites i han de tenir com a tema genèric les Festes del Tura d’Olot. Es poden realitzar amb qualsevol tècnica i s’han de presentar en suport físic i digital. En tots els suports és indispensable que hi figuri, de manera, ben visible, el text següent: Olot, Festes del Tura. Del 6 al 10 de setembre de 2019.

Les propostes es poden presentar fins al 24 de maig a Can Trincheria, de dilluns a divendres, de 10 a 14 h i de 17 a 19 h. L’autor de l’obra guanyadora rebrà 800 euros com a premi. El cartell el triarà un jurat format per l’alcalde d’Olot -que podrà delegar en el regidor de Festes-, un membre de la Comissió de Festes del Tura, un dissenyador gràfic, un membre d’alguna de les entitats relacionades amb les Festes, un dels autors dels cartells d’altres anys i un tècnic de Festes. La proposta guanyadora es farà pública a mitjans de juliol en un acte obert a tothom.

Les bases complertes del concurs es poden consultar a la pàgina web de Festes del Tura.

Roser Matas i Pep Sau, els últims autors del cartell

Roser Matas va ser l’autora del cartell de les Festes del Tura 2017, l’últim any en què el disseny es va escollir per concurs. El seu disseny tenia els gegants com a protagonistes. Entre les 52 obres que es van presentar al concurs, el jurat va escollir la proposta de Matas en què el gegant i la gegantessa preparaven l’ornamentació de Festes estampant la seva pròpia imatge, una a una, a totes les garlandes de la ciutat.

L’any passat, el cartell es va encarregar a Pep Sau. L’artista i fotògraf olotí va representar la diversitat de les Festes i l’orgull de com les viuen totes les persones de la ciutat en un homenatge als retratistes d’època.

Més informació