Joan Agustí i Surroca (1848-1920), conegut popularment com “en Gridó”, tindrà un carrer dedicat al barri de Sant Miquel, a prop del cinema Gridó. Pioner industrial, va portar l’electricitat a Olot. L’any 1893 va rebre permís de l’Ajuntament d’Olot per portar la llum elèctrica a la ciutat i, curiosament, primer va arribar a les cases abans que a l’enllumenat públic.

Nascut a Can Puigdevall (Batet), Joan Agustí i Surroca va ser una persona compromesa amb el territori i la seva gent que també va destacar pel seu caràcter altruista i generós. Va decidir destinar una part del seu llegat a ajudes a les persones més necessitades.

L’homenatge a Joan Agustí i Surroca coincidirà amb el 75è aniversari de la inauguració del cinema Núria. El 7 de setembre de 1943 va obrir les portes la sala de cinema al número 8 del carrer del Carme. Va ser Joan Agustí i Pujol (1906-1965) nét de Joan Agustí i Surroca el que va optar per reconduir el negoci de la producció i distribució de l’electricitat de la Garrotxa a l’exhibició cinematogràfica. Així va ser com va néixer el Cinema Núria i, a partir de 1964, s’hi va afegir el cine Gridó. A Girona, i després de l’experiència d’Olot, en Joan Agustí va posar en marxa l’any 1945 el reconegut Cine Teatre Ultònia.

El nou carrer estarà situat entre l’Avinguda de Girona i el carrer Sant Miquel. La proposta va sorgir de la Comissió de Nomenclàtor i va ser aprovada per unanimitat pel ple del passat mes d’abril.