Des d’avui i fins al 25 de novembre, la ciutat d’Olot i la comarca de la Garrotxa és protagonista a la Biennal d’Arquitectura de Venècia. Avui s’inaugura el pavelló de Catalunya, que aquest any està dedicat exclusivament a RCR Arquitectes. En aquest espai hi expliquen El somni, el projecte que desenvoluparan a la masia La Vila de la Vall de Bianya, amb constants referències al paisatge i la comarca que els acull.

A través de 6.000 lents de vidre d’uns 20 centímetres cadascuna, el visitant veu com es distorsiona la realitat, reflecteix el món, es fragmenta,  s’apropa i s’allunya,… L’equip d’arquitectes olotins proposen un joc que confon, sorprèn, embolcalla i fa reflexionar el visitant.

La Biennal d’arquitectura es duu a terme a l’Arsenale de Venècia, una zona amb pavellons de diferents països que mostren allò que cada país ha fet als últims dos anys en el camp de l’arquitectura. Catalunya té un pavelló propi des del 2012, promogut per la Generalitat de Catalunya a través de l’Institut Ramon Llull. Cada any s’encarrega el comissariat a un o diversos arquitectes i normalment s’hi mostra l’obra dels principals arquitectes de casa nostra. Aquest any, però, s’ha cedit tot el pavelló exclusivament a RCR Arquitectes, guanyadors del premi Pritzker al 2017.