Actuacions a l’aire lliure, amb aforament reduït o per seguir-les des de casa per tal de reactivar el sector cultural de la ciutat i aquells professionals que hi treballen directament o de manera indirecta.

S’han programat una desena d’activitats entre el 12 i el 27 de juny.

Amb la fase 2 del desconfinament torna la programació cultural a Olot. El cicle Encontres a la segona fase engloba un paquet de propostes culturals entre el 12 i el 27 de juny. Es tracta d’espectacles i concerts adaptats a les noves mesures de distanciament social i a les limitacions d’aforament.

Propostes per a tots els gustos

Entre les propostes hi ha dos concerts dobles a que caldrà seguir des d’un vehicle a través d’una freqüència de ràdio a l’esplanada de l’antiga estació. Un anirà a càrrec de Relat i Kozama i el segon serà de caire més familiar i el protagonitzaran Pop per Xics i El Pot Petit.

Una altra de les propostes són concerts íntims de música clàssica al pati de l’Hospici, a càrrec de la violencel·lista Eva Curto i del pianista Marc Romero. L’aforament serà molt reduït i el públic canviarà després de cada peça, per deixar espai per a més oients.

Anna Roca portarà al pati de l’Hospici els contes que ha explicat aquests dies des de casa a través del seu Instagram. Ara, la podrem escoltar en persona. Cada quinze minuts entrarà un grup d’espectadors i l’actriu els explicarà un conte diferent.

A l’actriu Anna Confetti ens la trobarem tot passejant per Olot, quan haurem de buscar a l’Ste, un personatge que reconeixereu perquè sempre va acompanyat de la seva peculiar cadira. A més, al llarg del recorregut, també trobareu petites actuacions musicals a càrrec del artistes com Marta Rius, Constan, Pep Puigdemont, Pascal Trio, Jessica Mellado i Aixopluc que faran sonar la seva música.

Encontres a la segona fase inclou també dues propostes per seguir des de casa a través de la plataforma de videotrucades Zoom. L’una és un projecte de dansa dirigit i coreografiat per Quim Bigas, amb textos de Marina Espasa, dansa d’Èlia Teis i vídeo de Zeba Produccions. El d’Olot és un dels quatre capítols que té el muntatge, on també hi participen Lloret de Mar, Terrassa i Mataró.

L’altra de les propostes via zoom va a càrrec de la companyia de Marga Socias. Separades però juntes és una experiència poètica i sensorial. Una trobada íntima amb un mateix i a la vegada amb els altres.

A més, entre el 18 i el 27 de juny, al Museu de la Garrotxa es podrà veure en directe la restauració d’una talla de fusta policromada del segle XVIII de Sant Francesc d’Assís. La restauradora respondrà a les preguntes dels visitants sobre la seva feina.

Entrades a la venda

Alguns dels espectacles són gratuïts i d’altres tenen un cost molt reduït per tal de regular-ne l’aforament. Les entrades estaran a la venda al web d’Olot Cultura a partir d’aquest divendres a les 16 h i només es podran comprar de manera anticipada.

Suport al sector cultural local

Encontres a la segona fase vol ajudar al sector cultural olotí que ha patit especialment la crisi del coronavirus en anul·lar-se’ls d’un dia per l’altre totes les actuacions previstes.

A part de les actuacions, també es participa, per exemple, en dues produccions de la companyia Slow Olou com són Els enigmes d’en Jeroni i Confitats. A més, Olot col·labora en la producció de l’espectacle Si no vols pols no vagis a l’era, del col·lectiu Nyam Nyam, que es podrà veure al juliol dins la programació de la Cua del Drac.

En l’àmbit musical, Olot Cultura forma part de la coproducció de l’espectacle Lincoln 64, compost i dirigit per Dani López, així com de la producció del primer disc de Momi Maiga.

Pel que fa a les arts visuals, s’exerceix el suport a la producció de tres artistes olotins que properament es programaran a la Sala Oberta 2: Alícia Vogel Vogel, Adrià Gamero Casellas i Tate Lucena.

En total es donarà feina a un centenar d’artistes, als quals cal sumar una vintena d’empreses relacionades amb el sector de la cultura que també treballaran en aquesta iniciativa que té un pressupost de prop de 65.000 euros.

“Amb el confinament si alguna cosa ha estat present a les nostres vides és tot allò que en diem cultura. Ara, volem donar un cop de mà al sector i ajudar-los”.

Pep Berga, Alcalde d'Olot
Més informació