El proper 29 d’abril és el Dia Internacional de la Dansa. Per això, aquest cap de setmana la ciutat allargarà l’estela del Sismògraf amb dues rèpliques del festival i amb un taller a càrrec de la coreògrafa i ballarina Lipi Hernández, que va actuar al Festival Sismògraf 2018.

Divendres, a les 21 h al Teatre Principal d’Olot, més de 150 adolescents ballaran la coreografia que Inés Boza els ha dissenyat especialment per a ells. Es tracta d’una nova edició del Tots Dansen, el projecte que introdueix la dansa contemporània als instituts. Aquest any hi participen alumnes de l’Escola Cor de Maria d’Olot, de l’INS Bosc de la Coma d’Olot  i de l’Institut Escola Salvador Vilarrasa de Besalú.

Dissabte, la coreògrafa Lipi Hernández oferirà un taller gratuït obert a tothom a la plaça del Teatre. Junts s’endinsaran en la Metodologia Data, un seguit de propostes per anar més enllà de la individualitat de cadascú i arribar a la idea de grup. Des de les 10.30 h i fins a les 13.30 h, s’explorarà el propi cos i se celebrarà que existim a través de la dansa. Per participar-hi no cal inscripció prèvia, només fa falta adreçar-se a la plaça del Teatre amb ganes de ballar i experimentar amb el propi cos.

A la tarda, la dansa es traslladarà a la plaça Pia Almoina amb el Sism[Òff]graf, l’OFF del Festival Sismògraf. Des de les 16.30 h i fins a les 20 h, s’aniran succeint els diferents espectacles. Set companyies professionals i amateurs mostraran les propostes més emergents de dansa contemporània.

El Dia Internacional de la Dansa se celebra mundialment cada 29 d’abril. El Comitè Internacional de Dansa de la UNESCO va fixar aquesta data per commemorar el naixement del ballarí Jean-Georges Noverre l’any 1727, considerat el pare del ballet modern.