A partir d’aquest dissabte 4 de desembre, es podran visitar els muntatges al pati de l’Hospici, al Museu dels Sants, a Can Trincheria, a la Biblioteca Marià Vayreda i al Claustre del Carme.

Nadal a Olot és sinònim de pessebres. Del 4 de desembre al 9 de gener es veuran diverses instal·lacions a l’Hospici, al Museu dels Sants, a Can Trincheria, a la Biblioteca Marià Vayreda i al Claustre del Carme.

El Pessebre de la Ciutat s’instal·larà, un Nadal més, a la part central del Pati de l’Hospici. David López proposa un muntatge molt estètic i visual amb les figures de gran format, patrimoni de la ciutat. El muntatge consta de cinc cilindres de diferents dimensions al mig del pati,  il·luminats que s’enlairen i s’endinsen a la foscor de la nit. El títol l’ha volgut relacionar amb el moment actual, comparant i jugant amb la llum que hi havia en el moment que neix Jesús i ara que es veu la llum després de la pandèmia. S’aconsella veure el pessebre de fosc ja que els efectes de dia no son els mateixos. A sota les voltes del pati de l’Hospici es podran veure els diorames exposats per l’Agrupació de Pessebristes de la Garrotxa.

Teresa Muela presenta un pessebre popular amb les figures del fons dels Museus d’Olot a l’entrada de Can Trincheria. Serà un pessebre tradicional, amb molsa, suro i els elements característics dels pessebres familiars. Al primer pis de Can Trincheria, també es pot visitar el pessebre familiar iniciat per Ignasi de Trincheria a les darreries del segle XVIII i que ocupa les parets d’una estança de la casa.

Al claustre del Carme es mostrarà el pessebre més contemporani. Els alumnes de segon curs del Cicle Formatiu de Grau Superior de Decoració i del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Escultura Aplicada a l’Espectacle s’encarreguen del muntatge.

A les finestres de la Biblioteca Marià Vayreda, els alumnes de l’aula de Ceràmica de l’Escola Municipal d’Expressió presenten Conte d’hivern, un treball col·lectiu en reconeixement a la il·lustradora Jill Barklem.

Finalment, al Museu dels Sants, es pot visitar l’Espai Ramon Amadeu (Barcelona, 1745-1821). Amadeu és el primer pessebrista català documentat, ja feia figures nadalenques almenys des de 1794.

Més informació