Pep Fargas ha estat el guardonat d’aquest 2018 amb les Ales a la Cultura. L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas li ha col·locat la joia en forma d’ala que materialitza el guardó com a símbol d’agraïment a la tasca feta i per animar-lo a seguir treballant a favor de la cultura a la ciutat d’Olot.

El regidor de Cultura de la ciutat, Pep Berga, ha destacat que Pep Fargas és “un home de cultura de cap a peus”. Berga ha citat les paraules que el propi Fargas va pronunciar en la primera edició dels guardons de les Ales a la Cultura: “Identificant i premiant els nostres conciutadans que actuen amb intel·ligència, les Ales a la Cultura pretenen ser una immensa aportació al capital social de la nostra ciutat”.

Tot seguit, diverses entitats i associacions on Fargas ha col·laborat han participat d’una glossa múltiple escenificada on s’ha fet un repàs per la figura de Pep Fargas. Xavier Ruscalleda i diversos actors han repassat l’etapa de Fargas com a actor amb fragments de diverses obres de teatre. Pim Pam Pum Foc! ha omplert de llum i foc la platea del Teatre Principal, descendent des de les alçades. Diversos membres de la Xarxa Transversal d’Activitats Culturals, que Fargas va crear i en va ser el primer gerent, han recordat el pas de l’olotí per la institució a través d’un vídeo. També Ricard Sargatal, Tena Busquets i Antoni Mayans han recordat com era Pep Fargas com a regidor de Cultura. Els organitzadors del Festival Lluèrnia, del qual Fargas n’és el gerent, també han portat unes ales il·luminades a l’escenari del teatre.

Tot seguit, l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, ha fet entrega de la joia i del diploma al guardonat, de qui ha dit que és un “digne mereixedor de les ales”.

Pep Fargas ha manifestat el seu agraïment per aquest reconeixement i s’ha mostrat orgullós de pertànyer a “l’orde dels tocats de l’ala”. “Sóc activista cultural, però sobretot sóc activista. Fer cultura ens fa ciutadans de ple dret. No pots fer la revolució sense emocionar-te i aquí és on entra la cultura”, ha assegurat Fargas.

L’acte ha finalitzat amb una petita actuació del pallasso Toti Toronell, que ha conduït als assistents a l’acte cap a La Carbonera on ha tingut lloc el piscolabis.

Des d’avui, Pep Fargas se suma a la llista dels guardonats amb les Ales a les Cultura que, des del 2003 han rebut: Rialles, Peret Serrat, Badia i Margarit, Maria Pilar Serra, Isidre Charles, El Til·ler, Àngel Girona, COAC, Josep M. Canals, Domènec Moli, Lluís Balcells, Josep Murlà, Jordi Sellas, Jordi Teis, Joan Mercader, Carles Fontfreda i Joan Asín.