Gràcies a aquest programa, un centenar persones van visitar els Museus d’Olot de manera gratuïta i es van vendre unes 260 entrades pel Teatre Principal d’Olot i la sala El Torín.

Des del 2013 Olot forma part d’Apropa Cultura, un programa que vol facilitar l’accés universal a la cultura d’aquells col·lectius més vulnerables i en risc d’exclusió social.

Apropa Cultura és un programa que treballa per facilitar que col·lectius vulnerables puguin assistir a esdeveniments culturals. Per fer-ho, es posen a la venda una sèrie d’entrades destinades a persones amb risc d’exclusió social a un preu de només 3 euros. Olot forma part d’aquest projecte des del 2013 amb l’objectiu de facilitar l’accés a les activitats culturals a persones amb risc d’exclusió social.

Durant la temporada passada, al voltant d’un centenar de persones van acollir-se sota aquest programa per visitar els Museus d’Olot de manera gratuïta i es van vendre unes 260 entrades entre el Teatre Principal d’Olot i la sala El Torín. D’aquestes entrades poden gaudir-ne persones amb discapacitat intel·lectual, discapacitat física, dones, gent gran, persones amb addiccions o migrades que, d’altra manera, probablement no haurien pogut formar part d’aquestes activitats culturals. La voluntat és facilitar l’accés universal a la cultura per fomentar la inclusió social i garantir la dignitat de totes les persones.

El projecte Apropa Cultura va néixer el 2006 partint de la creença que la cultura és una experiència transformadora per a la persona i la societat. Per això, la iniciativa posa sobre la taula una problemàtica latent en el sector social: no concebre la cultura com un dret fonamental o patir barreres d’accessibilitat importants que no en faciliten l’accés. A Olot, de totes les propostes culturals que es fan al Teatre Principal i a la sala El Torín es reserven localitats pel programa Apropa Cultura. Els Museus d’Olot també en formen part oferint entrades gratuïtes a aquests col·lectius.