L’Àrea de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Olot ha publicat el llibre Història i propòsits dels Cine Club Olot, escrit per Nèlida D. Ruiz de los Paños i que és fruit del resultat d’investigació feta a través de la Beca Ernest Lluch de Ciències Humanes i Socials.
El llibre es presenta aquest divendres 20 de gener, a les set de la tarda, al Teatre Principal d’Olot.

El contingut del llibre omple un buit a nivell documental i historiogràfic dels diversos Cine Club Olot que hi ha hagut a la ciutat, des de les primeres sessions a mitjans anys cinquanta fins a l’actualitat.

L’autora, Nèlida D. Ruiz de los Paños, va ser la guanyadora de la Beca Ernest Lluch de Ciències Humanes i Socials del 2019, convocada per l’Ajuntament d’Olot. El seu treball va consistir en una tasca sistemàtica de buidatge de tota la premsa i documentació relacionada amb el Cine Club custodiada a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, en els arxius de diverses entitats, a més d’entrevistes als protagonistes de les diferents èpoques. El resultat de l’estudi, que es va presentar el juny del 2021, té un elevat rigor acadèmic. Emmarcat dins l’àmbit garrotxí complementa l’anàlisi històric amb el social i el cinematogràfic.

El llibre compta amb el pròleg de Juan Manuel García Ferrer, membre històric del Cineclub Associació d’Enginyers de Barcelona i comissari de l’exposició “Cineclubisme: el públic s’organitza”, que es va poder veure a la seu de la Filmoteca de Catalunya a finals de 2019. També hi ha una introducció de Ramon Girona, professor de la UdG i membre històric del Cine Club Olot. En l’annex del llibre l’autora ha elaborat el llistat més complert fins l’actualitat de les pel·lícules que s’han projectat al llarg de tots els períodes que els Cine Club Olot han realitzat la seva activitat.

La publicació l’ha fet l’Ajuntament d’Olot amb el suport de la Diputació de Girona i l’entitat Cine Club Olot.

Presentació divendres 20 a les set de la tarda al Teatre
Aquest divendres 20 de gener es farà una presentació pública del llibre amb la participació de l’autora, Nèlida D. Ruiz de los Paños; de Ramon Girona Duran, i de l’alcalde d’Olot, Pep Berga Vayreda.

L’acte és gratuït.