Fins a 117 persones vingudes d’arreu d’Europa, Amèrica Llatina i Àsia s’han inscrit en alguna de les activitats.

A part dels diferents tallers, s’han programat una sèrie de conferències al pati de l’Hospici, obertes a tota la ciutadania.

RCR Bunka Fundació organitza un estiu més l’RCR Summer Workshop. Durant el mes de juliol, s’oferiran a Olot tallers d’arquitectura i paisatge, d’audiovisual i fotografia, d’escenografia i com a novetat de dansa. En total, 117 persones s’han inscrit en alguna de les activitats. La majoria venen d’Europa i llatinoamèrica, tot i que també n’hi ha d’Àsia. Els tallers acolliran persones que viuen a l’Estat espanyol, a Polònia, Rússia, Ucraïna, Argentina, Xile, Colòmbia, Mèxic, Costa Rica, Índia, Xina, Taiwan, el Líban i el Japó.

Els participants del taller d’arquitectura i paisatge reflexionaran sobre tres exercicis concrets. Per una banda, analitzaran com hauria de ser el centre de gestió del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, actualment desdoblat en dues seus entre la Torre Castanys i Can Jordà. També pensaran com acondicionar una de les peces agrícoles de La Vila, la masia que RCR ha comprat la Vall de Bianya. Finalment, el darrer exercici girarà al voltant del futur museu d’arquitectura de Catalunya, un equipament que per RCR no ha de ser cap edifici en concret sinó itineraris arquitectònics arreu del país, agrupats per diverses temàtiques.

A part dels tallers, s’ha programat un cicle de conferències gratuïtes obertes a tota la ciutadania al pati de l’Hospici. Entre el 15 de juliol i el 2 d’agost, s’escoltaran personalitats com Ferran Adrià, Hisao Suzuki, Smiljan Radic, Ivan Pintor, Sara de Giles, Jaume Mayol, Benoît Decron, Eduardo Bonito o Josep Maria Mallarach. Totes les xerrades comencen a les 19 h i es retransmetran en directe a la Fundació Arts Santa Mònica de Barcelona. A més, tothom qui ho desitgi pot visitar l’exposició de videodansa “Materia Bosque”, comissariada per Eduardo Bonito, a l’Arxiu RCR Bunka.

“Sempre hem intentat entendre el workshop de manera molt transversal on diferents disciplines es van ajuntant. Per això, en el programa obert parlarem d’arquitectura, gastronomia, art, escenografia o fotografia, entre altres”.

Rafael Aranda, Arquitecte d'RCR
Més informació