Olot celebra el dia de l’Orgull LGTB+ amb el festival Rebentem els armaris, organitzat per Alliberem-nos, l’associació LGTB+ de la Garrotxa i l’Associació LGTB Talcomsom de la Catalunya Central. Aquest dissabte 7 de juliol, des de les 18 h i fins a les 3 h de la matinada, hi haurà tota mena d’activitats gratuïtes a les places del Torín i a l’interior de la plaça de braus.

L’objectiu de la festa és visibilitzar el col·lectiu LGTB, que encara avui en dia està molt estigmatitzat a la Garrotxa. Entre altres mesures pendents, cal desplegar la llei catalana contra l’homofòbia i posar-se a treballar per eradicar els comportaments homòfobs i transfobs, especialment als instituts i als clubs esportius.

El festival serà un punt inclusiu on tothom hi serà benvingut i podrà expressar-se lliurement. És per això que es vetllarà perquè no hi hagi cap símbol homòfob, transfob, sexista o racista ni a dalt ni a baix dels escenaris. Els músics i djs que actuaran a la festa s’han compromès que totes les cançons que sonaran seran respectuoses amb la diversitat.

Rebentem els armaris és un festival que vol apoderar a les persones a acceptar-se tal com són i no amagar-se per la seva condició sexual. Per això, durant tota aquesta setmana s’instal·larà un armari pintat amb la bandera LGTB+ a la plaça d’Esteve Ferrer amb tota la programació del festival.

Organitzen el festival Alliberem-nos, l’associació LGTB+ de la Garrotxa, i l’Associació LGTB Talcomsom de la Catalunya Central. Compta amb el suport del SAI del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i dels pressupostos participatius de joventut de l’Ajuntament d’Olot.

ESPAI FAMÍLIES

18 h – Contes inclusius amb Dolors Arqué

19 h – Contes inclusius amb Escoltes Olot

20 h – Percussió corporal amb Nan Mercader

ESPAI HABILITATS

De 18 a 21 h – Tallers ensenya per ser ensenyat

ESPAI EXPLORA

18 h – Feminisme a dia d’avui, amb La Dalla feminista

19 h – Danses irlandeses amb Marboleny

20 h – Presentació del llibre Sin Techo, de Lagarder Danciu

ESPAI ESPECTACLES

17 h – Batucada amb Tam Percussió

18 h – Performance de poesia amb Esther Roda

19 h – Performance Prou! amb Mercè Llimona, Pol Lluís, Cinta Pallicer i Laura Viñas

20 h – Concert d’Agnès Algueró

20.30 h – Concert de Sara Oliver i Mercè Llimona

21 h – Concert de Pol Ferrés

21.30 h – Performance Rebentem els armaris

22.15 h – Concert de Pangea Time

00 h – Concert de Mandragora Reggae

01.45 – Dj Flaavi i Dj Kurba