El programador musical d’Olot Cultura, en Jordi Serrat, ens recomana cinc propostes musicals per veure còmodament des de casa.

La primera recomanació és a tall d’homenatge a la figura del percussionista Xavi Turull que vivia des de fa temps a la Garrotxa, a Palera, i que havia estat membre del grup Ojos de Brujo. La banda va portar el mestissatge i la rumba per nombroses gires per tot el món.

La següent proposta és la de músic local Dani López que va presentar el seu primer treball de jazz a la Sala El Torín quan encara no havia sortit el disc. En Dani és un music que toca molts pals i ha compost peces de música clàssica, peces per òrgan, a més de fer arranjaments per a grups com  Criatures, Hora de Joglar o El Pot Petit.

Ara, una proposta de música clàssica contemporània. No és un videoclip sinó un petit recull del procés de creació del disc Travelling, del quartet de corda Aupa Quartet. Un disc que et permet viatjar en moments en els que ens toca estar tancats a casa

Aquesta proposta, que etiquetaria dins els cicle de LAP, la protagonitza una companyia ucraïnesa que defineixen el que fan com a Freak Cabaret. Amb una forta critica social, sovint utilitzen lletres de diferents autors com Taras Shevchenko, William Shakespeare, Iosip Brodsky o Charles Bukowski, cantades en diferents llengües i dialectes.

Justament va ser amb un text de Shakespeare (Sonet 35) que es van donar a conèixer per al gran públic i aquest n’és el video.

Finalment, vull recomanar un grup que ja ha passat per casa nostra, en aquest cas per la Sala El Torín, on va presentar el seu primer treball: North. El grup és Morgan i el que veurem és un vídeo en directe d’una peça del disc que ens van presentar a Olot.