El quadre Les bugaderes, pintat pels germans Joaquim i Marian Vayreda, inspira una flor que aquests propers dies es podrà recollir gratuïtament a diferents punts d’Olot. Només cal participar del concurs d’Instagram que s’ha iniciat aquesta setmana. Tothom qui comparteixi la fotografia d’una flor, d’un conjunt floral o d’algun altre element ornamental de la ciutat i la pengi a Instagram durant aquest mes d’abril amb l’etiqueta #Olotvilesflorides mencionant @Olotvilesflorides i @OlotCultura n’obtindrà un exemplar.

Les flors es repartiran el dissabte 28 d’abril a davant l’església de Sant Esteve, amb motiu de l’Emprimavera’t. A més, durant tot aquest mes també es poden passar a recollir a la seu de l’Institut de Cultura d’Olot, a Can Trincheria, i també a les oficines del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa. Cal indentificar-se amb els noms i cognoms i mostrar la fotografia amb la qual s’ha participat al concurs.

A més, també es repartiran les flors a totes les persones que assisteixin a la inauguració de l’exposició de “Sadurní Brunet, interiorista, dissenyador, fotògraf i constructor de cielos”, el proper dissabte 19 de maig, a les 12 h, a la Sala Oberta del Museu de la Garrotxa i als que vagin a l’espectacle Píndoles, del mateix 19 de maig, a les 21 h, al Museu dels Sants. Tots dos actes formen part de la programació del Dia Internacional dels Museus. Les diferents escoles i instituts d’Olot també rebran les flors de Les bugaderes.

Olot ostenta des de fa quatre anys la màxima distinció del moviment Viles Florides, impulsat per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya per fomentar la millora dels espais verds.