L’entitat Rialles Olot s’acomiada de la tasca que ha fet durant 45 anys amb un cap de setmana ple de propostes per a tota la família.

Els membres de l’entitat es mostren contents amb la seva tasca i marxen satisfets de veure que la programació cultural infantil i juvenil és estable i regular.

Espectacles de teatre i de clown ompliran places i carrers d’Olot durant el 27, 28 i 29 d’octubre.

Rialles Olot és una entitat sense ànim de lucre que durant 45 anys ha promogut i organitzat espectacles dirigits al públic familiar. Nascuda de la mà d’Òmnium Cultural l’any 1972, ha programat espectacles d’arts escèniques per als més petits de la casa durant el curs escolar al Teatre Principal d’Olot.

Al llarg d’aquests 45 anys, Rialles Olot ha sigut una entitat de gran importància per a la ciutat i ha treballat per donar suport a les programacions estables d’espectacles familiars, ha dissenyat i gestionat programacions d’espectacles per al públic escolar i ha programat obres i activitats lúdiques de les festes populars.

El teatre familiar ha aconseguit fer-se un lloc a la ciutat gràcies a la implicació de l’entitat, una tasca que els seus membres ja donen per satisfeta i coberta actualment per l’Administració Pública i, per això, l’entitat considera que ha arribat el moment de cessar la seva activitat. L’objectiu dels membres de l’entitat s’ha acomplert: que hi hagi una programació infantil i juvenil regular i en català a Olot.

Ara l’entitat i tots els seus membres organitzen un cap de setmana especial d’activitats per acomiadar-se de la ciutat i donar per acabada la seva tasca  de posar en valor els drets culturals dels infants.

Un cap de setmana de comiat

El comiat de Rialles Olot tindrà lloc l’últim cap de setmana d’octubre. El dissabte  28 a la tarda gaudirem d’actuacions de companyies locals de teatre. A la Plaça de l’U d’Octubre, per una banda, s’hi podrà veure l’espectacle “Experiència Quàntica” de la Companyia Anna Roca, una experiència de carrer en format taller per apropar la ciència a tots els públics on la Valentina i el Pollet Fernández confirmaran perquè les teories científiques no deixaran mai de sorprendre’ns. L’activitat és gratuïta, començarà a les 16.30 h i s’aniran fent actuacions cada 20 minuts fins a les 19 h del vespre.

Simultàniament, la Companyia Toti Toronell presentarà el seu espectacle “MicroShakespeare”, una obra difícil d’explicar però molt divertida on el públic serà el protagonista d’algunes de les històries més conegudes de Shakespeare. També a la Plaça de l’U d’Octubre, des de les 16.30 h a les 19 h.

Finalment, una tercera activitat ocuparà l’agenda del dissabte: a les 18 h a la Plaça d’Esteve Ferrer començarà l’espectacle itinerant “Tri-circ” de la Companyia Cirquet Confetti, la qual ens oferirà un tricicle amb estris de circ, música swing i una pallassa al volant.

El diumenge 29 d’octubre a les 17 h la Companyia La Bleda farà un assaig obert del seu nou espectacle “Com els pingüins”, una peça on veurem algú que, gràcies als metges, als hospitals i a les operacions, i també al seu instint de supervivència, troba la seva manera particular de relacionar-se amb el món.

Totes les activitats són gratuïtes i obertes a tots els públics.