Sense lluna és una proposta musical familiar inspirada en l’obra d’Anna Manel·la.

L’espectacle es podrà veure com a activitats complementària a l’exposició de l’artista que hi ha a la Sala Oberta 1 i a la Sala Oberta 2.

Mirna Vilasís és la intèrpret de l’espectacle Sense lluna, que han creat amb Xavi Múrcia. Junts formen la companyia garrotxina Samfaina de Colors, fundada el 1988 per oferir bons espectacles per a tots els públics arrelats a la cultura del territori.

La companyia ha estat treballant aquesta setmana en residència tècnica i artística al Teatre Principal d’Olot. Aquesta és la cinquena residència que fan per elaborar aquest espectacle, abans han estat a Sabadell, Argelaguer, Celdrà, Llinars del Vallès i l’Espluga de Francolí.

Sense lluna és una proposta familiar (recomanada per a nens a partir de 2 anys) que s’inspira en l’obra de l’artista olotina Anna Manel·la, la qual es pot veure fins al 15 de gener en una exposició a la Sala Oberta i la Sala Oberta 2. I és precisament en el marc de les activitats complementàries de la mostra que s’ha programat l’espectacle Sense llun,  el diumenge 4 de desembre, al Teatre Principal, dins la programació de Rialles. Sense lluna, s’estrena el proper 7 d’octubre en el marc de la Fira Mediterrània de Manresa.

El Teatre Principal, tot i no ser un espai de creació sinó un centre destinat a l’exhibició, acull al llarg de l’any diversos artistes i companyies en residència. Es dona prioritat a les companyies i artistes locals sempre que el calendari ho permet, ja que per fer una estada de treball així calen almenys 3 o 4 dies i amb l’activitat normal del Teatre és difícil tenir aquesta disponibilitat. A més, durant la residència, tot el personal tècnic del teatre està a la completa disposició dels creadors per facilitar-los tot el que necessiten. 

SINOPSI DE L’ESPECTACLE

Capvespre. Una noia espera la lluna cantant i tocant els seus instruments per crear l’harmonia de la nit. Quan la música creix, la lluna creix. Quan la música es torna fosca, la lluna s’apaga. Un mussol i un llop acompanyen aquest dolç moviment del vaivé de la lluna. Negra nit. Sense lluna.
Sense lluna és una reflexió sobre l’harmonia i l’equilibri universal a través de la música. Les fases lunars representen al·legòricament el cicle de la vida.
Reivindiquem el moment sense lluna com a bonic i necessari. La foscor simbolitza la introspecció, la reflexió i la calma. Quina emoció ens invaeix quan estem en aquest moment fràgil del Sense lluna?


Un espectacle sense text on la música és el llenguatge per a comunicar els sentiments i les emocions que ens guien en aquest viatge evocador. Delicadesa visual i música en directe. Una oportunitat ideal per endinsar-nos en la bellesa i la màgia de la nit.