Dissabte 23 de novembre, tindrà lloc la segona edició de Nibiru, la Mostra d’Art Avançada. Un festival de més de quinze hores de durada al centre d’Olot.

Amb l’objectiu principal de reintroduir la cultura avantguardista, contemporània i experimental a través de la música electrònica i les arts visuals, Nibiru  presenta un festival de més de quinze hores de durada al centre d’Olot. La segona edició de la Mostra d’Art Avançada tindrà lloc aquest dissabte 23 de novembre. El centre d’Olot s’omplirà de música electrònica amb arts visuals, mapping i projeccions interactives i multimèdia.

Distribuïda en tres blocs (vermut, tarda i nit), l’esdeveniment portarà a 12 artistes diferents durant tota la jornada. El centre neuràlgic d’aquestes activitats serà la Sala El Torín, on hi haurà el gruix d’actuacions durant la tarda i la nit. Al migdia, el vermut es farà a la plaça del Torín, davant l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, i comptarà amb el servei de Foodtrucks i bar.

El festival ha programat les actuacions de dj’s i vj’s de renom com Rob Clouth, un gal·lès resident a Barcelona, referent internacional en música electrònica “glitch” i creador d’una sonoritat complexa i refinada o Dj Rosario, una dj i productora fundadora de “Lesfatales”, un grup de dones DJs y VJs relacionades amb la musica electrònica, que ofereix un directe de tech-house festiu i molt ballable. També actuarà a Olot el col·lectiu gironí Playmodes, que proposa contemplar i participar en una instal·lació de videoart interactiva anomenada Vj Yourself. Un altre dels assistents serà el duet barceloní Balago, que portaran una peça única audiovisual molt cuidada i experimental.

Altres artistes convidats són Primate i Nat, dos dj’s d’Olot i Girona, respectivament; el duet Jansky, provinents de Palma de Mallorca amb una proposta entre l’electrònica i la poesia; i Neur(o)n un “manipulador sonor” amb sintetitzadors modulars. El col·lectiu barceloní Algorave vindran a Nibiru. Es tracta d’un grup de visualcoders que punxen música i visuals algorítmicament, creada en codi. Igualment s’ha convidat a Maquinitas, un artista visual que ja ha col·laborat en altres ocasions amb la Mostra, i a Altered Loopz. Tots dos vestiran de projeccions i mapping la nit del festival.

Fora de la programació oficial, s’ha previst un mapping anomenat “Dual Laser Spyrograph Interactive”, a la façana del Torín. Està realitzat per l’artista visual Albert Callejo.

Les actuacions del vermut i de la tarda són gratuïtes. A la nit, l’entrada és de pagament i val 10 euros si s’agafa anticipada o 12 euros si es compra a taquilla el mateix dia del festival.

Nibiru Mostra d’Art Avançada està organitzat per una associació sense ànim de lucre nascuda al setembre del 2017 a la ciutat d’Olot.

  • De 12 h a 18 h, Vermut Electrònic, places del Torín.

  • De 18 h a 21 h, Tarda Synth, Sala El Torín

  • De 23 a 03 h, Nit Avançada, sala El Torín

Més informació