“Ignasi Buxó. Un escultor ben bé d’Olot” inclourà més de 200 peces de l’artista en homenatge a una obra emblemàtica per la història de l’art olotí.

L’artista, contemporani i amic de Miquel Blay, Celestí Devesa o Josep Clarà, va ser molt apreciat per la seva versatilitat i varietat de creacions.

L’exposició s’inaugurarà el dissabte 27 d’abril a les 12 h i es podrà visitar fins l’11 d’agost.

El Museu de la Garrotxa presenta una nova exposició dedicada a un escultor local. Sota el títol “Ignasi Buxó. Un escultor ben bé d’Olot”, la mostra inclourà més de 200 peces de l’artista, moltes d’elles provinents de la col·lecció que conserva la família de l’artista. Amb una gran representació de les seves amables figures, l’exposició reivindica l’enorme obra de l’escultor i dona valor a la seva importància en la història de l’art olotí. La mostra s’inaugurarà el dissabte 27 d’abril a les 12 h i es podrà visitar fins l’11 d’agost a la Sala Oberta del Museu.

“Ignasi  Buxó. Un escultor ben bé d’Olot” fa un recorregut per la vida i obra de l’escultor Ignasi Buxó (1869-1944) amb una intenció d’homenatjar l’artista i realçar la seva obra. Allunyant-se de la indústria de la imatgeria religiosa, l’exposició conté peces que va crear l’artista com a records d’Olot en forma de relleus amb paisatges, figures com la Mare de Déu del Tura i els Gegants, entre d’altres. Buxó va ser un artista molt apreciat gràcies a peces tan emblemàtiques com els caps per guardar picadura de tabac, les bomboneres i tota mena de figures de caire popular i costumista, funcionals i, alhora, d’una gran qualitat artística. Les seves obres retraten des de la gent més humil com els pagesos catalans fins a polítics, actors i personatges de l’època, així com veïns d’Olot, grans figures de la Catalunya del moment, presidents de Mèxic o actors nord-americans, uns personatges considerats exòtics per l’època.

Buxó va ser contemporani i amic d’olotins il·lustres, com Miquel Blay, Celestí Devesa o Josep Clarà, i també es va iniciar en el món de la imatgeria religiosa fent els seus primers passos al taller El Arte Cristiano, però ben aviat va crear el seu propi taller i la seva marca personal.

Ignasi Buxó destaca per crear unes peces que han esdevingut molt emblemàtiques. La seva versatilitat el va portar a fer una gran varietat de creacions, des de figures de pessebre, gerros, fonts de jardí o records d’Olot. Les seves figures més cèlebres es caracteritzen per tenir una doble funcionalitat: a més de l’artística, trobem que serveixen de bomboneres, tabaqueres, fruiteres o gerros per a flors. Així doncs, l’artista va saber captar a la perfecció l’expressió amable, atractiva i de cada personatge. Va ser gràcies a això que Buxó va gaudir d’una gran popularitat en el seu temps i va aconseguir fer un retrat magnífic de l’època i ara, amb la seva obra, ens podem submergir en l’Olot d’aleshores.