Una de les voluntats del Sismògraf és que persones de totes les edats s’introdueixin al món de la dansa i se sentin també partícips del festival. Per aquest motiu, durant la Setmana Santa, el festival Sismògraf d’Olot ha organitzat dos tallers que agrupen tant gent adulta com nenes i nens i que veuran el seu resultat durant els dies del festival que enguany es celebra del 19 al 22 d’abril.

Les companyies que estan impartint aquests tallers són Las Lo Las, El Paller i Art Estudi que estan treballant amb adults l’espectacle de dansa aèria Fosques i el Colectivo Lamajara que està ultimant el procés creatiu de Labranza Kids amb nens i nenes de la comarca. Ambdós tallers van esgotar les places en pocs dies.

‘Fosques’, de Las Lo Las, El Paller i Art Estudi

Fosques és un projecte de creació conjunta de Cia. Las Lo Las, Cia. El Paller i Art Estudi. Montse Canals i Emma Teixidor, creadores i ballarines de dansa contemporània i aèria treballen juntes en aquest projecte per portar a escena a dones injustament ocultades per la història. Els arbres de les Fonts de Sant Roc formaran també part de l’espectacle, s’hi podran veure projeccions en l’entorn i la música serà en directe.

Del 26 al 29 de març s’imparteix el taller de dansa improvisació i dansa aèria per a adults, el resultat final del qual s’estrenarà el dissabte 21 d’abril a les Fonts de Sant Roc i en el qual col·laboraran algunes de les persones que participin al taller.

‘Labranza Kids’, del Colectivo Lamajara

Labranza Kids és una adaptació dels conceptes del projecte Labranza (un projecte de dansa comunitària inspirat en els moviments del treball al camp) per a nenes i nens. Cavar, llaurar, sembrar, fangar o recol·lectar són alguns dels gestos o moviments en els quals s’inspira aquesta coreografia.

Del 26 al 29 de març la companyia està celebrant un taller casal de Setmana Santa per a nens i nenes de la comarca de 8 a 13 anys, que combina dansa, lleure i entorn i que té com a objectiu principal connectar-se amb tot allò rural a través de la dansa. El resultat final d’aquest taller, al qual s’hi han apuntat 16 infants, es podrà veure el dissabte 21 d’abril al passeig de la Muralla.