L’Associació Gironina de Teatre ha lliurat el premi Pep Mora 2018 a Tena Busquets i tot l’equip d’arts escèniques d’Olot Cultura. El jurat en destaca la contribució al desenvolupament de les arts escèniques professionals a les comarques gironines. El premi porta el nom de l’actor olotí Pep Mora, mort fa quasi 20 anys quan tornava de donar classes de teatre a Girona.

L’activista cultural Pep Fargas va ser l’encarregat de llegir la glosa repassant la trajectòria de Busquets i tot l’equip. Fargas va definir la directora artística del Sismògraf com una persona que “actua localment per influir globalment”. El responsable del Lluèrnia va retratar Tena Busquets a partir de diverses escenes. Per exemple, va subratllar que cada vegada que hi ha un espectacle al Teatre Principal, ella està a dalt de tot de l’escala rebent els espectadors i en acabar la funció els pregunta què tal els ha semblat l’espectacle. També va destacar una altra escena d’un dia, abans d’una representació, que la Tena estava cosint un per un els culs dels pollastres morts que s’utilitzarien per la performance.

En recollir el guardó, Tena Busquets va insistir en el fet que aquesta és una feina compartida i que per això el premi s’ha donat no només a ella sinó a tot l’equip d’arts escèniques d’Olot Cultura. Busquets va expressar la il·lusió que els ha fet a tots els premi, especialment per portar el nom d’un olotí estretament lligat al Teatre Principal d’Olot. Com a exemple, va posar que totes i cadascuna de les persones de l’equip tenen algun record vinculat a en Pep Mora.

A l’acte de lliurament, celebrat aquest dimecres al vespre a la sala La Planeta de Girona, la companyia CobosMika va ballar un fragment del seu espectacle OTA.