Tercera edició del Festival Veus, del 6 al 9 de desembre a Olot. D’entre la programació destaca l’actuació de TAKE 6: el grup vocal més guardonat de la història amb 10 premis Grammy, deu premis Dove, dos premis NAACP Image, un premi Soul Train… La formació nord-americana actuarà el dissabte 8 de desembre a les 20.30 hores al Teatre Principal d’Olot.

La nit abans, el divendres 7 de desembre també al Teatre, s’estrenarà el primer musical a cappella en català de la mà de Broadway A Cappella: les grans cançons de Broadway de tots els temps versionades per tretze joves cantants amb Gerard Ibáñez com a director musical, Zuhaitz San Buenaventura com a coreògraf i la producció artística de Daniel Anglès.

El tret de sortida del Festival VEUS el donarà La Primera Nadala de l’Any. Es tracta d’una cantada única a les escales de Sant Esteve, on els alumnes de l’Escola Municipal de Música d’Olot i diverses corals interpretaran dues nadales, una de les quals és una creació d’Albert Carbonell.

Al Teatre Principal, el dijous 6 de desembre el conjunt noruec Trondheim voices oferirà un concert innovador d’improvisació vocal.

SESSIONS GOLFES, AL TORÍN

Cada dia, a les 23.30 h, la sala El Torín és l’espai on tindran lloc les sessions golfes del Festival Veus, més desenfadades, pensades per anar havent sopat. El dijous 6 de desembre, homenatjarem a Frank Sinatra amb l’espectacle Dones de Frank, interpretat per Mone Teruel, Marian Barahona, Susana Ribalta i Txell Sust.

L’endemà, el divendres 7 de desembre, el sextet sevillà O Sister! aportarà el ritme swing al festival, homenatjant als grups vocals femenins dels anys 20 i 30 als Estats Units. L’última sessió golfa anirà a càrrec de Bernard Massuir, amb un espectacle còmic-musical amb el gest de la veu, l’humor i la senzillesa. Serà el dissabte 8 de desembre.

TRES TALLERS FORMATIUS

Ramon Escalé oferirà un taller dinàmic i engrescador al voltant del gospel, el dijous 6 de desembre al matí i a la tarda a la sala El Torín. El dissabte 8 de desembre, el conjunt Broadway a Cappella oferirà una classe magistral al voltant de la veu i l’expressió corporal. L’última de les formacions anirà a càrrec de Daniel Mestre. Serà un taller de cant coral on els participants podran participar al concert de la Coral Càrmina del diumenge a la tarda.

PROGRAMACIÓ FAMILIAR

Divendres 7 de desembre a les 12 h al Firal tindrà lloc l’espectacle Dreamkids, cinc joves cantants oferiran un concert de gòspel vibrant i enèrgic que trencarà els estereotips del concert convencional.

Les entrades ja estan a la venda i es poden comprar al web del festival veus.