El grup del moment a l’escena catalana actuarà a Olot la primera nit de les Festes del Tura. A més de The Tyets; Gertrudis, Lildami, Ginestà, 31 FAM, Bia Ferreira, Santa Mandra i Pol Ferrés seran alguns dels concerts d’aquestes Festes, que començaran el dimecres 6 de setembre i finalitzaran el diumenge 10.

Com cada any, les entitats tindran molt protagonisme a la programació que inclou des de les tradicionals activitats relacionades amb la faràndula, actes dirigits per a les famílies, balls de saló per a la gent gran i el pregó del Club Hoquei Olot.

El conegut tema ‘Coti x Coti’ sonarà el proper 6 de setembre al Firal d’Olot. The Tyets actuaran la primera nit de Festes del Tura en un dels concerts més destacats de la programació d’aquest any. Al 2022 ja van participar de la Festa Major d’Olot i aquest any repeteixen com a cap de cartell. Abans de l’actuació de The Tyets i també a l’escenari principal de Festes, hi pujarà Ginestà, una de les formacions joves del pop català que ja ha aconseguit èxits que formen part del cançoner popular català.

Gertrudis, Lildami, 31 FAM i seran altres dels concerts d’aquestes Festes a les que també actuaran Ebri Knight, Pelukass, Miquel del Roig, Santa Mandra o Pol Ferrés. Altres propostes musicals d’aquest any són Bia Ferreira -l’artista internacional brasilera que està de gira per Europa-, La Otra, Riders of the Canyon o Reyko que, amb “Spinning Over You”, ha superat els trenta milions de reproduccions a Spotify i són autors de cançons de bandes sonores de sèries com “Toy boy” o “La casa de las flores”.

Enguany, el Firal, la Plaça Major i la Plaça Campdemàs es consoliden com els escenaris de les Festes, juntament amb el passeig de la Muralla. Com és habitual, la cercavila pel centre d’Olot obrirà les Festes del Tura el dimecres 6 de setembre a ¾ de 6 de la tarda; quan s’obriran les portes de l’Hospici amb vuit noves figures. A més d’aquesta novetat, ja són 40 les entitats i els barris que participen a la cercavila. Les activitats relacionades amb la faràndula seran, un any més, protagonistes de les Festes i dirigides al públic familiar, com també ho són el concert del Rock per Xics, Gatzara, l’espectacle d’en Pep Puigdemont o el taller de malabars.

El vermut cantat de l’AOAPiX és una altra de les novetats de la programació que compta amb activitats tan esperades i concorregudes com l’encierru de Marrans, el campionat mundial de pedra, paper i tisora, la Batalla de les Flors o la Norantada. Marrinxos deixen de fer la batalla de l’aigua i de l’escuma per sensibilitat mediambiental i organitzen el Ball dels 4 quarts, una activitat de música i xerinola a la plaça de l’U d’octubre.

Paral·lelament, cal destacar que enguany caldrà disposar d’entrada per assistir a l’espectacle final del correfoc. Aquest canvi s’ha realitzat per garantir un millor accés a la plaça de braus d’acord amb l’aforament del recinte, on caldrà entrada per poder veure l’espectacle que ha preparat el Pim Pam Pum Foc. El dimarts 29 d’agost a les 10 h del matí es podran començar a reservar les entrades per a l’espectacle ‘Burdinola’ que es podran obtenir gratuïtament a la pàgina web de l’Ajuntament d’Olot www.olot.cat. Per Festes, la Principal d’Olot celebra el seu 125è aniversari. El divendres 8 de setembre a les 21.30h a la Plaça Major tindrà lloc un acte de commemoració amb una sorpresa Gegant. Els balls de saló al Torín, les havaneres i el concert i el ball de Festa Major amb l’Orquestra Montgrins també formen part de la programació de les Festes del Tura 2023, que obrirà, després de la cercavila i l’ofici, el pregó del Club Hoquei Olot.

Descarrega el programa