Després d’haver-se aturat per la Covid aquest any torna a iniciar-se el projecte Al Primer Pis al Teatre Principal d’Olot.
Al Primer Pis ofereix a les persones grans les butaques que queden lliures als espectacles escolars a un preu molt reduït.

Mentre la platea està ocupada per nens i joves estudiants que veuen les propostes dels recursos educatius d’arts escèniques, les persones jubilades o majors de 60 anys, poden ocupar les butaques del primer pis del Teatre Principal d’Olot i gaudir (a un preu molt reduït) dels espectacles programats per als estudiants.

Espectacles de música, de teatre en anglès, clàssics de la literatura,… varietat de propostes que Olot Cultura programa per als diferents cursos de les escoles i instituts de la comarca i que cada centre i grup classe escull, treballa i ve a veure dins el seu horari escolar.

El projecte Al Primer Pis permet ampliar l’oferta cultural per a les persones jubilades (que són el públic que pot assistir majoritàriament a activitats en horari escolar); optimitzar els recursos (ocupant el primer pis del Teatre que, d’altra manera, quedaria buit) i provocar una trobada entre generacions de nens i joves i persones grans.

Al Primer Pis torna a començar aquest mes de gener amb dues propostes. Les persones que hi vulguin assistir poden comprar les entrades el mateix dia de l’espectacle a la Taquilla del Teatre Principal d’Olot des de mitja hora abans.

La Cobla
Amb la Principal d’Olot
Dimarts 17 de gener, 9.30 i 11 h, Teatre Principal d’Olot

Aquesta Cobla, ben representativa de la capital i de la comarca de la Garrotxa, té una llarga història. L’any 1892 ja existia a Olot una formació anomenada Orquestra de Sant Rafel, la qual, el 1898 es va convertir en La Lira Olotenese (més endavant, La Lira Olotina). El 1909 es va produir una escissió, de manera que Anton Moner i altres músics van marxar de La Lira Olotina i es van fusionar amb La Principal. És així com va néixer La Principal Olotina, que va actuar aproximadament fins al 1934. Llavors va passar a dir-se La Principal d’Olot.
Preu: 3 euros
Espectacles per a jubilats i/o majors de 60 anys.

Allegro
Cor de Teatre
Dimecres 25 de gener, 9.30 i 11 h, Teatre Principal d’Olot

Allegro mostra la relació quotidiana de qualsevol persona amb l’univers musical que l’envolta; un viatge vertiginós a càrrec de catorze cantants a cappella que exploren i esborren les fronteres entre la gran música clàssica i l’humor visual més sofisticat, fent-nos veure que tot el nostre entorn està guarnit per un art sense el qual no s’entendria aquest misteri que anomenem vida.
Preu: 3 euros
Espectacles per a jubilats i/o majors de 60 anys.