Dissabte, a la tarda i al vespre, s’han programat sis espectacles repartits en diferents espais del centre d’Olot.

Angel Duran, La Veronal, Juan Carlos Lérida, Ívida Cynara, Adhock, Agnès Mateu i Héctor Plaza mostraran les seves peces al Sismògraf.

Després del Sismoday al Parc el diumenge 20 de setembre, aquest cap de setmana arriba el Sismoday sites, amb diferents espectacles del Sismògraf 2020 repartits pel centre d’Olot. La programació començarà dissabte 3 d’octubre a les 16 h amb Las horas del sacrificio, de Juan Carlos Lérida, a la plaça de braus d’Olot. Un espectacle de 12 minuts, per a només 12 espectadors, que s’anirà repetint durant tres hores seguides. Una singular mirada cap als vincles entre el flamenc, allò ordinari i els conceptes espirituals, en un espectacle on s’evoca el sacrifici com a cerimònia d’expiació. Las horas del sacrificio és una de les 6 peces que acabaran composant la Liturgia de las horas, un procés d’investigació i creació encetat el 2018 i que ha de culminar el 2021 amb una peça itinerant de 12 hores de durada.

A la mateixa hora, al Claustre del Carme, Ívida Cynara presentarà Ívides, una instal·lació coreogràfica que es pot visitar en qualsevol moment de 16 a 18 h. Es tracta d’un espectacle que connecta amb la natura, la màgia i l’essencialitat. Les ívides són uns éssers que alimenten l’imaginari col·lectiu i donen vida a la naturalesa.

A la plaça Pia Almoina, a les 17 h, Agnés Sales i Héctor Plaza presentaran el duo Blue Monday, una peça que ens parla sobre les relacions humanes, sobre la necessitat i la dependència dels éssers humans cap a aquest tipus de relacions i sobre la urgència de sostenir als altres malgrat no poder-nos sostenir ni a nosaltres mateixos.

Àngel Duran ballarà a les 19 h a Pati de l’Hospici, amb l’espectacle The Beauty of it. La peça és un solo de dansa contemporània que parla sobre la fragilitat de les persones i ofereix una interessant reflexió sobre l’autenticitat de les accions i els personatges que un mateix es crea.

El plat fort del Sismoday serà Pasionaria, de La Veronal, a les 20 h, al Teatre Principal d’Olot. El muntatge és una reflexió sobre la desafecció i sobre la idea de progrés que s’està imposant. Una indagació sobre les emocions i les passions, i sobre el seu paper fonamental a l’hora d’humanitzar-nos i diferenciar-nos. La Veronal ens situa en una societat on l’ésser humà conviurà amb androides, autòmats amb forma humana però mancats d’humanitat. I d’aquesta convivència sorgiran comunitats netes i asèptiques, sense alegria, dolor ni passió.

El Sismoday acabarà al Firal, amb l’espectacle Immortels – Le nid, de la companyia francesa Adhock. La peça es pregunta què és ser jove avui en dia i quina és la situació dels joves d’entre 18 i 25 anys. Un muntatge sobre joves que han abandonat el niu amb ganes de volar ben amunt fins ben lluny.

A més, a partir de les 18 h a la sala d’actes del Museu de la Garrotxa, els artistes Maria de Marias i Andrew Colquhoun parlen sobre el seu projecte artístic i les accions dutes a terme en paisatges emblemàtics de la Garrotxa. Un entorn, un mitjà, un món: una certa contemporaneïtat són una sèrie de lectures i performances des de Sant Miquel del Mont que es s’han pogut seguir en streaming a través de Twitter els dissabtes 19 i 26 de setembre. Aquesta trobada/xerrada donarà l’oportunitat de contextualitzar aquests paisatges d’esdeveniments, en relació a les lectures|actuacions, a la tecnologia de vídeo livestream com «un mitjà artístic de creació», així com la trajectòria dels artistes que porten treballant amb Internet com un «entorn viu» des del 2000.

Alguns d’aquestes espectacles són gratuïts i d’altres de pagament. Tot i així, en la majoria d’ells cal descarregar-se una entrada per controlar l’aforament.

Més informació