L’exposició es podrà visitar fins al 30 d’octubre al pati de l’Hospici.

L’exposició Trepig, que es pot visitar gratuïtament fins al 30 d’octubre al pati de l’Hospici, vol presentar un homenatge a aquest projecte fallit recreant algunes d’aquestes figures i acompanyant-les de fotografies del muntatge i del text que la mateixa artista va escriure per a la publicació que va recollir el conjunt de l’activitat. Manel·la reconeix el disgust que va sentir en veure la peça malmesa, però també la dimensió poètica de la desaparició de les imatges.

L’abril del 1993, Anna Manel·la va ser la primera convidada a presentar un projecte en el marc de la iniciativa “L’Artista del Mes”, una proposta del col·lectiu Amics d’Olot per tal de promoure la presència de les arts a l’espai públic. Manel·la va preparar una sèrie de figures en paper, a mida natural, que havien de ser enganxades a terra del Firal.

Les figures es van instal·lar la tarda del dissabte 3 d’abril. Aquella mateixa nit, ja estaven destrossades. El 13 d’abril Manel·la en va col·locar una segona versió feta de fusta, però al cap de tres dies, ja s’havien fet malbé una altra vegada. Així ho relata l’artista, en un dels fragments de text que podreu llegir a l’exposició.

Dissabte 3 d’abril.

2/4 d’1 de la nit. “Ja està. En Xevi Prat ha enganxat l’última figura. Estic molt contenta, passejo amunt i avall i m’agrada el resultat”.

2 de la nit. “Sortim per anar a casa i pel carrer comencem a trobar trossos de figures que han estat arrancades. Anem al Firal i no m’ho crec. Ho han destrossat tot”.

Aquesta és una activitat complementària a l’exposició “Anna Manel·la (1950-2019). Si jo pogués”, que es pot veure a la Sala Oberta fins al 15 de gener del 2023.