Els dies 13, 14 i 15 de novembre del 2020 Txarango instal·larà una carpa de circ als terrenys de l’antiga estació d’Olot.

Les entrades ja estan a la venda al web de la banda.

La banda ripollesa Txarango s’acomiada dels escenaris després de deu anys, amb una gira que començarà el juny de l’any vinent i recorrerà 16 ciutats catalanes, entre les quals Olot. El grup presentarà el seu quart disc, “El gran cric”, en un espectacle únic que suma música i arts escèniques i compta amb la col·laboració d’artistes de circ i diversos músics que no s’han volgut perdre aquesta gira de comiat. El director i escenògraf Lluís Danés és el responsable de la posada en escena del concert.

Els dies 13, 14 i 15 de novembre del 2020 Txarango actuarà en una carpa de circ instal·lada als terrenys de l’antiga estació d’Olot. El concert començarà a les 21.30 h a dins la carpa de circ. El recinte obrirà les portes a les 19 h i els assistents podran aturar-se a les parades de menjar i beure, les zones de relax i les exposicions que hi haurà distribuïdes en diferents punts del recinte. En acabar el concert hi haurà DJs per als que vulguin seguir ballant i participant de la festa. D’aquesta manera, Txarango s’ha proposat girar pel país tal com ho fan els circs de tota la vida.

Les entrades ja estan a la venda al web de Txarango. Es poden comprar tres tipus de localitats: unes per veure drets el concert a peu d’escenari, unes altres per veure’l asseguts a les graderies i les entrades reduïdes per als menors de 3 anys.

Una gira respectuosa amb el Medi Ambient i potenciant l’economia social

Els membres de Txarango han volgut que aquesta gira de comiat donés suport i impulsés alternatives des de l’economia social i solidària. Per aquest motiu, les entrades es venen a través d’un sistema cooperatiu, que destinarà les despeses de gestió a projectes socials.

A més, a les barres del recinte hi haurà cerveses de productors artesans amb projectes cooperatius, per no haver de recórrer a les grans marques. També seran cooperatives socials i d’inserció laboral les encarregades d’elaborar el menjar que se servirà a les barres. Utilitzaran productes de proximitat i de temporada i generaran xarxes d’economia local, per tal de reduir el malbaratament alimentari.

La gira també vol que sigui amb el mínim impacte ecològic possible. Per això no hi haurà lavabos químics, sinó que s’utilitzaran lavabos secs i no generarà cap residu plàstic.

Olot, parada imprescindible a les gires de Txarango

Al llarg d’aquests 10 anys dalt dels escenaris, Txarango ha actuat diverses vegades a Olot. Un dels seus primers concerts el van fer a la sala El Torín. En aquell moment encara ningú els coneixia i eren molt pocs els qui escoltaven aquestes joves promeses. El 2012 van tornar a la ciutat ja com a banda reconeguda per oferir un concert a la Plaça Major, en plenes Festes del Tura. Dos anys més tard, el 2014, el grup va presentar el nou disc a la sala El Torín. L’última vegada que van venir va ser a les Festes del Tura del 2018 amb un concert multitudinari al Firal.

Més informació