Prop d’un miler de persones van participar a alguna de les activitats del Dia Internacional dels Museus, celebrades al passat cap de setmana. Entre divendres i diumenge, unes 500 persones van passar pel Museu de la Garrotxa i les seves sales d’exposició temporal, més de 300 van visitar el Museu dels Volcans i un centenar i mig van anar al Museu dels Sants. De divendres a diumenge, els Museus d’Olot tenien l’entrada gratuïta amb motiu del Dia Internacional dels Museus.

Pel que fa a les activitats específiques organitzades aquest cap de setmana, la que va tenir més èxit va ser la Nit dels Museus, amb la representació de tres peces de microteatre a l’interior del Museu dels Sants. El centenar d’entrades que s’havien posat a la venda es van exhaurir. Els assistents es van dividir en tres grups i van recórrer les sales del museu per veure tres obres ben diferents. A dalt de tot, la verge Maria i Sant Francesc d’Assís conversaven sobre com d’avorrits estaven sempre quiets a l’església sense que ningú els vingués a visitar i somiaven amb un altre tipus de vida. Al primer pis, a l’estudi de Marian Vayreda, un jove Pablo Picasso i Carles Casagemas es confessaven mútuament en un drama. Finalment, a la planta baixa a la sala de models, un detectiu rebia un encàrrec particular que el faria traspassar moltes línies vermelles.

Altres activitats celebrades aquest cap de setmana van ser la inauguració de l’exposició sobre Sadurní Brunet a la Sala Oberta i una visita guiada pel jardí de plantes remeieres del Parc Nou, totes dues el dissabte al matí.