El concert de Txarango serà un dels plats forts de les Festes del Tura 2018, que començaran el divendres 7 de setembre i acabaren el dimarts dia 11. La banda de Ripoll actuarà la primera nit de festes al Firal, un gran escenari que permetrà tenir un espai per a concerts més multitudinaris.

Per Festes també actuaran a Olot l’Hora de Joglar, Miki Puig, Marvin & Prezioso i Marian Dacal (programats conjuntament amb la Norantada), Quimi Portet, Halldor Mar, Orquestra Maribel, Dr. Calipso (en un dels que seran els seus últims concerts abans de dissoldre’s com a banda), Sra. Tomassa o Fundación Tony Manero.

Al costat d’aquestes formacions més conegudes també hi trobarem les actuacions de grups que estan entrant amb molta força a l’escena musical catalana. És el cas de La Folie que aquest any, i entre altres reconeixements, han recollit el Premi Enderrock 2018 de la crítica al millor artista revelació i que aquest dimarts han actuat durant l’acte de presentació a la sala El Torín.

Per Festes del Tura també arribaran a Olot les Balkan Paradise Ochestra, uns fanfàrria femenina que en poc temps han entrat a l’escena musical amb un directe que és pura energia. I la formació Biflats que ha revolucionat la sonoritat dels instruments de cobla amb un espectacle que sembla tret d’una pel·lícula de Kusturica. Altres perles musicals de les Festes seran The Limbos, un homenatge a Otis Reeding (the Otis Reeding show) i moltes altres propostes que es podran trobar a les llistes de reproducció del canal Youtube de Festes i als vídeos que s’aniran publicant aquestes properes setmanes per xarxes socials.

Una de les novetats d’aquest any és l’horari dels concerts que començaran abans perquè la gent pugui trobar ambient des de primera hora de la nit en els escenaris habituals. Tot i avançar l’inici dels concerts, l’hora de tancament seguirà essent la mateixa. La majoria de dies la música acabarà a les 6 de la matinada i el diumenge ho farà mitja hora abans, a dos quarts de 6.

A més del Firal, la música es continuarà repartint entre la Plaça Major i la plaça Campdenmàs en un format de concerts simultanis amb una programació eclèctica que combinarà les propostes més conegudes per a la majoria del públic i que podem trobar en altres festes i festivals de Catalunya amb propostes per a ser descobertes.

Pep Sau, autor del cartell de les Festes 2018

El cartell de les Festes del Tura serà obra de l’artista i fotògraf Pep Sau. Com cada dos anys, en aquesta ocasió, el cartell s’ha fet per encàrrec després del concurs que es va obrir en la darrera ocasió. Nascut a Olot l’any 1963, en Pep Sau combina la fotografia i les intervencions visuals i plàstiques. El també professor de l’Escola Municipal d’Expressió d’Olot, ha realitzat exposicions a diferents poblacions com Olot (l’última va ser la que va portar a la Sala Oberta 2 del Museu, l’exposició “La fageda d’en Joan”), Vic, Girona, Figueres, Barcelona, Osca, Tournefeuille, Perpinyà, Budweiss i Zagreb. Col·labora en publicacions d’arquitectura, paisatge i antropologia.