Una trentena de periodistes catalans i d’arreu del món passaran per la residència Faber fins al 7 d’octubre per reflexionar sobre el periodisme. És la segona estada dedicada a aquesta temàtica, la primera va ser al curs passat, i segons el director de la residència, Francesc Serés, el motiu és que “en el context de les fake news i la manipulació és important que el periodisme tingui un rang de comprensió més ampli”. Per això, aquestes setmanes es tracta el periodisme narratiu.

Aquesta estada de nou periodisme s’organitza en coordinació amb la Universitat Autònoma de Barcelona a través del màster de Periodisme Literari, Comunicació i Humanitats i també amb la col·laboració del grup periodístic SomAtents. Faber vol compartir el coneixement amb la societat i que no es quedi a l’interior de la residència. Per això, al llarg d’aquesta estada s’han programat diverses activitats a escoles i instituts d’Olot, i també a Can Trincheria.

Entre els residents hi ha el locutor canadenc Don Shafer, la periodista nord-americana Lakshmi Sarah, el suís Jean-Philippe Ceppi, l’hondureny Milthon Robles i l’argentí Javier Sinay, a més de diversos periodistes catalans i espanyols.

Acabada aquesta estada actual n’hi haurà dues més a la tardor: una a l’octubre sobre feminismes, concretament sobre dona i ciència; i una altra, en petit format, sobre diversitat lingüística al novembre, en coordinació amb Linguapax Unesco.