Qui són? Com es van descobrir? En quin entorn van viure? A través de textos, gràfics, mapes, vídeos i reproduccions de fòssils i eines descobrim l’Homo Neanderthalensis.

La mostra és fruit de la petició del Consell Escolar Municipal de programar més exposicions dedicades a la ciència.

Els últims neandertals van poblar el sud de la península Ibèrica fa entre 35.000 i 28.000 anys. L’exposició “Neandertals a Catalunya” és una mostra que fa una revisió didàctica sobre la presència d’Homo neanderthalensis al món i més concretament a Catalunya, on han aparegut fòssils que han fet replantejar la presència d’aquests homínids a les nostres terres. La mostra conté textos, gràfics, mapes, vídeos i reproduccions de fòssils i eines.

L’exposició proposa als visitants nou interrogants: Com hem arribat fins aquí? Qui són els neandertals? Com es van descobrir? On es troben fòssils de neandertal a Catalunya? On es localitzen jaciments neandertals a Catalunya? Què menjaven? Quines creences tenien? En quin entorn van viure? Han desaparegut del tot?

“Neandertals a Catalunya” s’inaugura aquest dissabte 11 de gener a les 12 h i es pot visitar fins a l’1 de març a la Sala 15 del Museu de la Garrotxa, situada al primer pis de l’Hospici. L’entrada és gratuïta. Diverses escoles de la comarca ja han sol·licitat visites guiades a la mostra.

Una petició del Consell Escolar Municipal

Aquesta exposició s’ha fet a proposta del Consell Escolar Municipal, que el curs 2017-2018 va demanar a l’Ajuntament d’Olot que programés més exposicions dedicades a la ciència, dirigides al públic en general. Seguint aquesta petició, l’any passat es va poder veure Nasevo, que anava sobre l’olfacte i les olors. Aquest any, s’ha escollit aprofundir en la temàtica dels neandertals.

El Consell Escolar Municipal és el màxim òrgan participatiu de la comunitat educativa olotina a l’Ajuntament. Reuneix representants de l’alumnat, les direccions, els equips educatius i el personal d’administració i serveis dels centres educatius de totes les edats i nivells formatius, així com d’altres entitats del món educatiu (Col·lectiu de mestres, sindicats d’estudiants…) i els grups municipals. La seva missió és reflexionar sobre la vida educativa de la ciutat, i de la ciutat en general des del punt de vista educatiu, i a partir d’aquí fer arribar propostes al govern municipal.

Més informació