Obeses, Catarres, Buhos, Mishima i Miquel del Roig són alguns dels grups que actuaran aquest any a la festa major d’Olot.

L’Orquestra Mondragon tornarà a tocar a la plaça Major, 34 anys després del mític concert en unes Festes del Tura.

Albert Roura Casadellà és el guanyador del concurs de cartells.

Una quarantena de grups actuaran el proper mes de setembre a les Festes del Tura d’Olot. L’àrea de Festes ha preparat una programació molt variada amb grups d’estils molt diversos, perquè tothom hi trobi aquelles propostes que més s’adiuen als seus gustos musicals. Entre els grups que pujaran als escenaris d’Olot destaquen els Catarres, que ja coneixen bé què suposa actuar per les festes.

Mishima també actuarà a la festa major. La banda liderada per David Carabén ofereix molt pocs concerts gratuïts i la ciutat tindrà la sort d’acollir-ne un. També tocarà a Olot Buhos, un dels grups de rock del moment. Obeses és un altre dels grups confirmats per aquesta festa major a Olot, on presentaran el seu darrer disc Fills de les estrelles. El seu cantant, Arnau Tordera, ha estat present a la roda de premsa de presentació de la programació musical, on ha ofert un petit tast de la seva música.

Qui també torna a Olot per festa major és Miquel del Roig, amb les seves particulars versions amb la guitarra de temes conegudíssims del panorama musical. Moonlight Benjamin serà de ben segur un dels descobriments de les festes d’aquest any. La veu greu, profunda i penetrant d’aquesta artista combina el vudú haitià amb la inspiració del rock nord-americà dels anys setanta. Lidlami, un artista trap en català, és un dels joves talents que actuaran per festes.

Maruja Limón, Momo, N3rdistan, Darby Motorea’s, burrito Cahchimba, Cover Play i Shazuno són alguns altres dels concerts de les Festes del Tura. El ball i el concert de festa major d’aquest any anirà a càrrec de l’Orquestra Selvatana i el DJ Enric Canadell s’acomiadarà dels escenaris punxant per última vegada a les Festes del Tura.

L’Orquestra Mondragon torna a la plaça Major, 34 anys després

L’actuació de Javier Gurruchaga i l’Orquestra Mondragon el 1985 a les Festes del Tura ha quedat gravada a la memòria de tota una generació d’olotins. La banda tornarà a pujar a l’escenari de la plaça Major 34 anys després, recreant el mític concert. L’actuació forma part dels actes de celebració dels 30 anys de la Penya AOAPIX.

Albert Roura, guanyador del concurs de cartells de les Festes del Tura

El guanyador del concurs de les Festes del Tura ha estat Albert Roura Casadellà amb el cartell titulat Sóc la Festa. 49 originals s’han presentat al concurs bianual de cartells. L’obra guanyadora es presentarà a finals de juliol.

Més informació