Olot Cultura presenta avui la programació cultural de la ciutat de gener a març de 2021, amb una oferta, com sempre, àmplia i variada i amb una organització que prima la seguretat.

Els que encara no en siguin membres es poden fer de la Societat Anònima i, a part de descomptes i altres avantatges, podran comprar les entrades de forma anticipada el dia 3 de desembre.

Per a la resta del públic es posaran a la venda el dijous 10 de desembre perquè aquest Nadal tothom qui ho vulgui pugui regalar entrades a espectacles i concerts.

Olot Cultura presenta, com sempre, una temporada cultural variada, pensada per a tots els públics i per a tots els gustos. Als propers tres mesos s’han programat espectacles de teatre, música, circ, exposicions, xerrades, hores del conte, clubs de lectura, etc. La programació comença el 2 de gener amb el Concert de Nadal i acaba el 27 de març amb el Festival MOT de literatura.

Aquest any, que la incertesa per l’evolució de la pandèmia dificulta fer plans a llarg termini, la temporada es divideix en dues parts i ara presenten les activitats culturals que passaran a Olot entre gener i març. Per aquest mateix motiu no hi haurà l’agenda en paper. Tota la programació fins al març ja es pot trobar al web www.olotcultura.cat i a l’app agenda olotcultura, d’aquesta manera es poden incorporar els canvis necessaris per adaptar-se a la situació de cada moment. La programació també es pot consultar mes a mes a la revista el Plafó.

Amb tot, la seguretat és primordial i, per això, totes les activitats es faran seguint les normes i les recomanacions marcades per les autoritats sanitàries per garantir la seguretat del públic i dels artistes.

Portada Olot Cultura gener-març 2020. Foto: Martí Albesa
3 de desembre venda preferent per als membres de la Societat Anònima, 10 de desembre venda oberta a tothom

A partir del dia 3 de desembre, els membres de de la Societat Anònima d’Olot Cultura podran comprar les entrades per als espectacles de forma preferent.

Qui no en sigui membre encara se’n pot fer i gaudir de la venda preferent, de descomptes de mínim un 25% en les entrades i d’altres avantatges. El cost de donar-se d’alta a la Societat Anònima és de 25 euros (5 euros per las menors de 25 anys). Aquest pagament et dona dret a ser de la Societat Anònima fins al 31 d’agost de 2021.

La venda d’entrades per a tothom s’obrirà el dijous 10 de desembre, perquè hi hagi temps per comprar entrades d’espectacles i concerts per regalar aquestes festes de Nadal.

Donades les circumstàncies actuals a causa de la Covid-19, la venda d’entrades només es farà on line. D’aquesta manera, es tindrà un registre i el contacte de tots els assistents a les activitats i, en el cas que s’hagi de suspendre alguna activitat, es podran retornar els diners automàticament.

S’habilitarà un servei de taquilla acompanyada per tal d’ajudar a aquelles persones que puguin tenir dificultats per fer la compra on line. Serà a la taquilla del Teatre en el seu horari d’obertura habitual.

Es manté la venda presencial des d’una hora abans el mateix dia de l’espectacle a la taquilla del recinte on es faci.

La programació d’hivern d’Olot Cultura

UNIVERSOS A LES ARTS ESCÈNIQUES

Les arts escèniques d’Olot Cultura presenten una nova forma de treballar: els universos centrats en un artista i una companyia. D’aquesta manera, durant una setmana o més dies, el creador en qüestió s’instal·larà a Olot i oferirà diversos espectacles a més d’altres activitats per al públic o per a col·lectius concrets. La voluntat és anar més enllà del que és la compra i exhibició d’un espectacle i ampliar la relació dels artistes amb la ciutat i els olotins, creant propostes més enriquidores, més personals i més singulars.

El primer serà l’Univers de l’Agrupación Señor Serrano que presentarà dos espectacles he Mountain, on reflexiona sobre les fake news, i la proposta Prometheus, adreçat només als nens i nenes (els pares, avis, tiets,…  no podran entrar a la sala).

L’altre univers de la temporada se centrarà en la companyia El Conde de Torrefiel. Veurem Se respira en el jardín como en un bosque, una proposta pensada per a un únic espectador, i també l’espectacle familiar Els protagonistes.

En una altra línia, es posa el focus en el projecte Cultura i conflicte, un projecte fruit d’un treball de recerca periodística i de creació escènica sobre la guerra de Bòsnia i Hercegovina i, concretament, sobre les dones que van ser violades durant aquest conflicte. El projecte es tradueix en una triple proposta cultural que podrem veure a Olot: l’espectacle teatral Encara hi ha algú al bosc; el documental homònim i l’exposició fotogràfica.

Una altra protagonista serà la creadora Juana Dolores, que presentarà el seu espectacle Massa diva per a un moviment assambleari  al Teatre i el poemari Bijuteria a la Biblioteca.

La programació es completa amb una visita audioguiada pel Teatre Principal a càrrec d’Escarlata Circus, el circ d’hivern de l’Ateneu 9barris, La Tempesta, de Parking Shakespeare, i Noucents, de Cascai Teatre.

L’accent local el posen el musical El secret del volcà, de La Quarta Paret, i Vols un got d’aigua?, de Servand Solanilla.

MÚSICA DE CAMBRA I UN NOU CICLE DE JAZZ

L’àrea de música aposta, aquest 2021, per la programació de concerts de clàssica amb el format de cambra en les seves múltiples varietats. Aquest primer trimestre podrem veure un concert de flauta i piano amb Elisabeth Franck i Albert Guinovart i La Giorquestra que interpretarà Amor Brujo de Manuel de Falla.

Els tres concerts del cicle Jazz Olot se centren més que mai en propostes especialment dedicades a transformar músiques d’altres estils. La primera cita serà el concert de Nadal del dia 2 de gener amb una Big Band de jazz (Gemma Abrié&Vicen Martin Big Band); Jaume Vilaseva Trio & Friends portaran les seves versions de Genesis, i Coralina Miralta i Sambeta Trio oferiran música llatina i d’arrel a ritme de jazz.

Aquest trimestre actuaran a Olot dos dels músics més destacats del moment a Catalunya: Pau Vallvé i Guillem Roma i el duet occità Cocahha oferirà un concert de música d’arrel tradicional.

ART CONTEMPORANI I HISTÒRIA LOCAL ALS MUSEUS D’OLOT

El Museu de la Garrotxa inaugurarà als propers mesos una exposició dedicada a la Família Jaume, que es podrà veure a la Sala Oberta. És la història d’una família olotina trencada a causa de la Guerra Civil. A la Sala Oberta 2 es podrà veure l’obra de Fèlix Ametlla construïda a partir de la realitat augmentada. El dibuix científic i la paret seca són les temàtiques de les dues exposicions programades fins al març a la Sala 15.

FOMENT DE LA LECTURA AMB L’HORA DEL CONTE, ELS CLUBS DE LECTURA I PROPOSTES LITERÀRIES

El curs començarà a la Biblioteca amb les sessions quinzenals de l’Hora del conte i la represa del club de lectura que, seguint el format iniciat a la tardor combina el comentari d’un llibre amb el visionat d’una pel·lícula relacionada. Aquest hivern es programa un recital poètico musical “gamberro” i enginyós de Josep Pedrals i Nico Roig i un espectacle de Meri Yanes i Mercè Pons que consta de quatre històries que passen en una biblioteca. Entre la programació d’activitat també destaca el monòleg Un fill del nostre temps interpretat per Andreu Carandell, una obra que explica com el feixisme arrela en les persones.

Consulta tota l’agenda