300 patges i princeses desfilaran pels carrers d’Olot acompanyats de Ses Majestats en el recorregut habitual des de la Plaça Clarà i fins als trons del Firal. A partir del 2 de gener, es podrà visitar el campament Reial a la Plaça Clarà.

Les entrades es podran descarregar a la pàgina web d’Olot Cultura a partir del divendres 29 de desembre a les 10 h del matí.

El dia 5 de gener a la tarda Melcior, Gaspar i Baltasar -acompanyats de 300 patges- faran el recorregut habitual pels carrers d’Olot: sortiran de la Plaça Clarà, enfilaran el carrer Mulleras, continuaran pel carrer Serra Ginesta, pujaran el Carrer Major i, ja a peu, passaran pel Passeig d’en Blay fins a arribar als tres trons reials, que estaran situats al Firal Petit.

Cada any la comitiva reial porta alguna sorpresa a la capital de la Garrotxa. Aquest any s’ha apostat per fer un campament i una cavalcada universals, tot incloent diferents adaptacions que facilitaran que l’experiència pugui ser gaudida per a tothom.

La carta és la primera adaptació que ens trobem, on s’han suprimit les línies d’escriure per un espai en blanc on es podrà dibuixar, enganxar i pintar. A més, trobem el títol escrit en llenguatge fàcil i pictogrames.

Durant tots els dies de campament, els Cuiners Reials faran una recollida d’aliments i productes d’higiene per al Centre de Distribució d’Aliments de la Garrotxa. Els dies 3 i 4 hi haurà una franja de tiquets disponibles per fer una visita al campament amb estímuls reduïts 15 minuts abans de l’obertura habitual (17:45) i si algú ho requereix i ho demana al guia reial just abans d’entrar, tindrà la possibilitat de tocar objectes i vestits dels patges i princeses reials. A més, tots els berenars són sense gluten.

En quan a la cavalcada, també s’inclou una zona tranquil·la i oberta per a tothom, que comprèn tot l’espai de la cantonada situada entre el carrer Lorenzana i el Serra i Ginesta on la música estarà més baixa, no es llançarà foc, i els personatges no portaran el micròfon encès. A més a més, per Olot, es podran trobar “establiments refugi” on totes aquelles persones que necessitin un moment de tranquil·litat durant l’emoció de la cavalcada, puguin entrar a dins a desconnectar i agafar aire.

Al Firal, també s’incorporarà un traductor de llenguatge de signes que acompanyarà als narradors habituals, que aquest any, explicaran de forma més descriptiva tot allò que passa pel bell mig del Passeig d’en Blay.

La pujada al firal i els trons també es transformen

Aquest any, s’ha buscat la manera de fer més espectacular l’arribada als trons dels Reis i les Princeses a través d’un joc de llums i pantalles. A més a més, a la zona de la cua dels trons, tothom que vulgui, podrà gaudir de les activitats que tenen preparades els patges reials i que ajudaran a passar millor l’espera per veure a SSMM els Reis Mags.

Un any més, tindrà lloc el concurs de fanals Miquel Gou

Serà després de la Cavalcada i hi podran participar tots els nens i nenes que ho desitgin, sempre i quan presentin fanals de fabricació casolana. Un cop els reis s’hagin assegut als trons es lliurarà el fanal als patges que els recullin al Petit Firal. Cada concursant rebrà un petit obsequi per haver-hi participat. El jurat format per artistes locals que faran públic el veredicte a les 21h.

El campament reial s’instal·la a la Plaça Clarà

Pel que fa a el campament reial, que arriba a la ciutat uns dies abans, s’instal·larà a la Plaça Clarà, com ja és tradició, els dies 2, 3 i 4 de gener.

Tal i com es porta fent els últims anys, per evitar les llargues cues i l’espera de moltes famílies, es torna a apostar per la venda d’entrades gratuïtes per internet. Un sistema que ha anat funcionant i que es repetirà aquest any. Les entrades es podran aconseguir el dia 29 de desembre a partir de les 10h del matí a la pàgina web d’Olot Cultura https://olotcultura.koobin.cat. Es podran agafar un màxim de 4 entrades per persona, amb excepció dels menors de 3 anys que no caldrà que en tinguin.

El que no hi haurà aquest 2024, igual que l’any passat, és la venda física de tiquets. S’habilitarà una cua paral·lela durant el campament per a les famílies que no tinguin entrada i s’aniran intercalant els accessos al recinte. Per visitar els patges reials i els seus personatges es posaran a disposició de tothom unes 900 entrades diàries.

*Es prega que només les persones que realment necessitin fer la passada al campament en horari de “baixos estímuls”, reservin els torns de les 17:45, ja que les entrades són molt limitades.